Διαδικτυακή ξενάγηση στο σπίτι – μουσείο της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας

0
Η αφίσα της εκδήλωσης.

Το Κέντρο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Κολεγίου του Κουίνς σε συνεργασία με το Κεντρο Ελληνικών Σπουδών του Stony Brook University οργανώνουν μια διαδικτυακή ξενάγηση στο σπίτι της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες,  στις  22 Μαρτίου  στις 12:00 το μεσημέρι. Η εκδήλωση εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της ομογένειας για την 202η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Οι φοιτητές των δυο Πανεπιστημίων αλλά και η ομογένεια, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τη ζωή και το έργο της μεγάλης ηρωίδας μας από τον κ. Παύλο Δεμερτζή – Μπούμπουλη ο οποίος είναι απόγονος έκτης γενεάς της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας. 

Ο τίτλος της παρουσίασης είναι “Η ζωή και το έργο της ηρωίδας Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας. Περιήγηση στο Μουσείο Μπουμπουλίνα”. Ο Παύλος Δεμερτζής-Μπουμπούλης, πρόεδρος του Μουσείου Μπουμπουλίνας, παρουσιάζει τη ζωή και τη δράση της διάσημης προγόνου του, Ναυάρχου του Πολεμικού Ναυτικού Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας κατά τη διάρκεια της Επανάστασηςτου 1821.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία μιας εικονικής περιήγησης στο ιστορικό σπίτι  της ηρωίδας. Το Μουσείο ιδρύθηκε το 1991, μετράει τρεις αιώνες ζωής και  είναι  ανοιχτό στο κοινό. Ειναι αφιερωμένο στην Ελληνική Επανάσταση και τη ζωή της Ελληνίδας ηρωίδας που μέχρι  πρόσφατα διατηρούσε τον τίτλο  της πρώτης και μοναδικής γυναίκας στην παγκόσμια ναυτική ιστορία που κατείχε τον τίτλο του Ναυάρχου.

Ο Παύλος Δεμερτζής – Μπουμπούλης γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1989. Μεγάλωσε στο νησί των Σπετσών, σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης στη Σκωτία από όπου αποφοίτησε το 2010.

Γόνος 6ης γενιάς της ηρωίδας της Επανάστασης Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, άρχισε να εργάζεται ως ξεναγός στο οικογενειακό Μουσείο Μπουμπουλίνας από νεαρή ηλικία και με την πάροδο του χρόνου ασχολήθηκε με τις Δημόσιες Σχέσεις και το Μάρκετινγκ. Έχει εκπροσωπήσει το μουσείο σε κρατικές και δημόσιες εκδηλώσεις, εθνικές εορτές και σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μετά τον θάνατο του πατέρα του Φίλιππου, ιδρυτή του μουσείου, το 2018, ανέλαβε το ρόλο του Προέδρου και, με την αμέριστη υποστήριξη και βοήθεια της οικογένειάς του, συνεχίζει να εργάζεται προσηλωμένος στον ιδρυτικό στόχο του μουσείου που είναι  η διατήρηση της ιστορικής κληρονομάς. Το αρχοντικό αποτελεί σήμερα εθνικό μνημείο, αναπόσπαστο κομματι της Ελληνικής Ιστορίας.

Η εκδήλωση είναι ελευθερη για το κοινό αλλά ειναι απαραίτητη η προεγγραφή για την πρόσβαση στο online zoom lecture-tour. Για την εγγραφή σας πατήστε εδώ: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZEuc-upqDgiEtxoYoNpAjS2X80cZ-ZmKSRg.

Μετά την εγγραφή θα λαβετε ενα επιβεβαιωτικό email. Για περισσότερε πληροφορίες επικοινωνήστε με την Δρ. Μαρια Αθανασοπούλου, Υποδιευθύντρια του Κέντρου Βυζαντινών κι Ελληνικών Σπουδών του Queens College : maria.athanasopoulou@qc.cuny.edu 

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.