Ολοκληρώθηκε η σκεπή του πρόναου της Αγίας Μαρκέλλας στο Upstate ΝΥ

0
Ολοκληρώθηκε η σκεπή του πρόναου της Αγίας Μαρκέλλας στην λίμνη Κενόζα στο Upstate της Νέας Υόρκης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο εθελοντές από τις διάφορες περιοχές της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης εργάστηκαν άοκνα και ολοκλήρωσαν την σκεπή του πρόναου της Αγίας Μαρκέλλας στην Λίμνη Κενόζα στο Upstate της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για την τρίτη φάση του μεγαλόπνοου έργου που ξεκίνησε προ τριών περίπου ετών και το οποίο θα αλλάξει τα δεδομένα και το κυριότερο θα παράσχει την δυνατότητα σε περισσότερους ομογενείς να παρακολουθούν τις θρησκευτικές τελετές και τις λιτανείες της θαυματουργού εικόνας της Αγίας Μαρκέλλας.

Η πρώτη φάση του έργου αποτελούσε την θεμελίωση και την σιδηροκατασκευή, η δεύτερη φάση την τσιμεντόστρωση και η τρίτη την κατασκευή της σκεπής.

Στιγμιότυπο από τις εργασίες στην σκεπή του πρόναου της Αγίας Μαρκέλλας στην λίμνη Κενόζα στο Upstate της Νέας Υόρκης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοχωριτών Χίου «Πελιναίον – Αγία Μαρκέλλα» Δημήτριος Μουτάφης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση της τρίτης φάσης πριν την έλευση του χειμώνα.

«Οφείλω από τα βάθη της καρδιάς μου να εκφράσω την ευγνωμοσύνη για τα στελέχη και μέλη του Συλλόγου που εργάστηκαν αφιλοκερδώς και άοκνα και κατάφεραν σε ένα διήμερο να ολοκληρώσουν το έργο», επεσήμανε ο κ. Μουτάφης, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ευγνωμοσύνη για τον αρχιτέκτονα Αντώνη Τσιμούνη που ανέλαβε αφιλοκερδώς την εκπόνηση των αρχιτεκτονικών σχεδίων.

Στην εν λόγω φάσει εργάστηκαν άοκνα και αφιλοκερδώς οι Νίκος Κατσάπης, Κώστας Ράλλης, Ηλίας Δημητρακόπουλος, Δημήτριος Μουτάφης, πρόεδρος, Γιάννης Μουτάφης, Κώστας Γωνιάς και Γιάννης Γωνιάς.

Ερωτηθείς για την τέταρτη φάση του έργου ο κ. Μουτάφης επεσήμανε ότι θα ξεκινήσει την άνοιξη και περιλαμβάνει την τοποθέτηση κεραμοσκεπής, την επένδυση με πέτρα των τοιχίων και την αγιογράφηση του πρόναου.

Οι εθελοντές ενώ προετοιμάζουν τον σκελετό της σκεπής του πρόναου της Αγίας Μαρκέλλας στην λίμνη Κενόζα στο Upstate της Νέας Υόρκης.

«Καλούμε τα στελέχη και τα μέλη του Συλλόγου μας και κατ’ επέκταση τους Χιώτες και τους φίλους τους σε όλη την Αμερική να προσφέρουν τον όβολό τους και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα γίνει πραγματικότητα η υπόσχεση που δώσαμε στο πρόσφατο διήμερο πανηγύρι, όπως του χρόνου και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2023 στην γιορτή της Αγίας Μαρκέλλας, της προστάτιδάς μας να τελέσουμε και τα εγκαίνια του πρόναου», επεσήμανε ο κ. Μουτάφης.

Όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν τον οβολό τους για την ολοκλήρωση του έργου καλούνται να επικοινωνήσουν με τους Δημήτριο Μουτάφη (201) 446-7764, Κώστα Γωνιά (201) 615-8884 και Στέλλα Καυκή, (917) 751-5163.

Ο ξύλινος σκελετός της σκεπής του πρόναου της Αγίας Μαρκέλλας στην λίμνη Κενόζα στο Upstate της Νέας Υόρκης.

Σύλλογος Βορειοχωριτών

Ο Σύλλογος, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», εισήλθε στην 8η δεκαετία προσφοράς και δράσης, ενώ το προσκυνητάρι της Αγίας Μαρκέλλας στα όρη Κάτσκιλς στην 5η δεκαετία.

To παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρκέλλας έχει χτιστεί στο κέντρο του μεγάλου οικοπέδου που έχουν αγοράσει προ τεσσάρων και πλέον δεκαετιών οι Βορειοχωρίτες στην περιοχή Kenoza Lake στα Κάτσκιλς.

Αριστερά του ναού υπάρχει μια λιμνούλα και δεξιά υπάρχει το μεγάλο υπόστεγο και οι βοηθητικοί χώροι οι οποίοι παρέχουν τη δυνατότητα στον Σύλλογο να διοργανώσει τα πανηγύρια και τις εκδρομές αγνοώντας τις καιρικές συνθήκες.

Οι εθελοντές ενώ τοποθετούν το κοντραπλακέ στην σκεπή του πρόναου της Αγίας Μαρκέλλας στην λίμνη Κενόζα στο Upstate της Νέας Υόρκης.
Οι εθελοντές ενώ τοποθετούν το κοντραπλακέ στην σκεπή του πρόναου της Αγίας Μαρκέλλας στην λίμνη Κενόζα στο Upstate της Νέας Υόρκης.
Ολοκληρώθηκε η σκεπή του πρόναου της Αγίας Μαρκέλλας στην λίμνη Κενόζα στο Upstate της Νέας Υόρκης.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.