Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 15ου Θερινού Σχολείου για νέους ομογενείς στην Καλαμάτα

0
Οι νέοι ομογενείς που συμμετείχαν στο Θερινό Σχολείο Καλαμάτας.

Με εκπαιδευτική επίσκεψη στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης και τον Ιερό Βράχο των Αθηνών έπεσε τις προηγούενες ημέρες η αυλαία του 15ου Θερινού Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού για Νέους Ομογενείς (18-24 ετών) στην Καλαμάτα, το οποίο διοργανώθηκε (για πρώτη φορά) ως Πρόγραμμα του Κέντρου Εκπαίδευσης και Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και υλοποιήθηκε από το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά. Το πρόγραμμα τελούσε υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου η οποία το στήριξε από την πρώτη στιγμή οικονομικά και οργανωτικά ενώ Σημαντική ήταν και η οικονομική στήριξη της Μητρόπολης Καλαμάτας.

Συμμετείχαν 35 νέοι και νέες ομογενείς ελληνικής (κυρίως μεσσηνιακής) καταγωγής από την Αμερική, τον Καναδά και την Ρωσία, οι οποίοι πραγματοποιούν σπουδές σε διακεκριμένα Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Το πρόγραμμα μαθημάτων συνδυάστηκε με εκπαιδευτικές εκδρομές και ξεναγήσεις στο Ανάκτορο του Νέστορα και το Νιόκαστρο, στην Απάνω Πόλη της Κυπαρισσίας, στην Αρχαία Μεσσήνη, στις Μυκήνες και το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στην Αρχαία Ολυμπία, στο Σπήλαιο του Διρού και τη Λακωνική Μάνη, καθώς και στο Κάστρο της Μεθώνης. Οι σπουδαστές επισκέφθηκαν επίσης το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας και το Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας και τη Συλλογή Παραδοσιακών Ενδυμασιών Βικτωρίας Καρέλια.

Οι εκπαιδευτικές εκδρομές συνδυάστηκαν με κολύμπι στις παραλίες της Κυπαρισσίας, της Μπούκας, της Μάνης και της Φοινικούντας, καθώς και με κρουαζιέρες στον Μεσσηνιακό Κόλπο, την Σφακτηρία και το Χελωνάκι.

Φιλοξενήθηκαν, επίσης, για μια ημέρα στο Μανιατάκειο Ιδρυμα στην Κορώνη, σταθερό υποστηρικτή του Θερινού Σχολείου, όπου παρακολούθησαν ενδιαφέρουσες διαλέξεις από σημαντικούς Έλληνες και ξένους Καθηγητές. Από το πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η εκπαιδευτική εκδρομή στον Ταϋγετο καθώς και ξενάγηση στις υπερσύγχρονες τουριστικές εγκαταστάσεις του Costa Navarino.
Ακαδημαϊκά υπεύθυνη του Προγράμματος ήταν η Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Ελένη Βολονάκη, ενώ τον κεντρικό συντονισμό εκ μέρους της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά ανέλαβε ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Παναγιώτης Τσιάλας.

Πηγή: tharrosnews

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.