Όαση η συναυλία της Ελεάννας Φινοκαλιώτη στην Πλατεία Αθηνών της Αστόριας

0
Από αριστερά διακρίνονται οι Γιώργος Λυριστής, Ελεάννα Φινοκαλιώτη και ο Γιάννης Κυριαζής. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Όαση με όλη την σημασία της λέξεως ήταν η συναυλία της Ελεάννας Φινοκαλιώτη, η οποία έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης, 8 Αυγούστου 2023, στο πλαίσιο των Ελληνικών Βραδιών στην Πλατεία Αθηνών στην Αστόρια. Την διακεκριμένη ηθοποιό και ερμηνεύτρια συνόδεψαν ο Γιώργος Λυριστής στα πλήκτρα – τραγούδι και ο Γιάννης Κυριαζής στο μπουζούκι, ενώ χορηγοί της συναυλίας ήταν το Γραφείο Τελετών «Αντωνόπουλος», η «Optima Foods» και το εστιατόριο «Brown Stone Bar & Grill».  

Οι Ελληνικές βραδιές ξεκίνησαν την Τρίτη 1η Αυγούστου 2023 με την συναυλία της Όλγας Παντελή και θα συνεχιστούν κάθε Τρίτη και ώρα 7.00 μ.μ. μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για έναν θεσμό των τριάντα και πλέον ετών, ο οποίος διοργανώνεται από την Διοικούσα Επιτροπή της Πλατείας Αθηνών σε συνεργασία με άλλους ομογενειακούς φορείς.

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Γιώργος Ντέλης, ο ταμίας Γιώργος Σταματιάδης και ο β’  αντιπρόεδρος και συνάμα καλλιτεχνικός διευθυντής των φετινών εκδηλώσεων Πάνος Αδαμόπουλος καλωσόρισαν τους ομογενείς και τους φιλέλληνες και τόνισαν ότι η Πλατεία Αθηνών δεν αποτελεί μόνο το μοναδικό μνημείο της παρουσίας των Ελλήνων στην Αστόρια, αλλά και έναν χώρο συνάντησης των πολιτισμών που συνθέτουν το πολυεθνικό μωσαϊκό της Νέας Υόρκης.

Παράλληλα επεσήμαναν ότι για μια ακόμη χρονιά διοργανώνονται κάθε Τετάρτη και οι Ιταλικές βραδιές και μάλιστα προς δύο εβδομάδων παρέστη και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης,  Έρικ Άνταμς, ο οποίος συνεχάρη τους καλλιτέχνες, τους διοργανωτές της Ιταλικής Βραδιάς και την Διοικούσα Επιτροπή της Πλατείας Αθηνών.

Επωφελούμενοι της ευκαιρίας οι κ.κ. Γιώργος Ντέλης, Γιώργος Σταματιάδης και Πάνος Αδαμόπουλος εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη για τους χορηγούς των φετινών ελληνικών βραδιών και τόνισαν ότι για να υπάρξει συνέχεια χρειάζονται σημαντικοί πόροι. Παράλληλα διεμήνυσαν ότι οι υπερπαραγωγές τις οποίες οραματίζονται δεν μπορούν να υλοποιηθούν με τα ψίχουλα που προσφέρονται τα τρία τουλάχιστον τελευταία χρόνια.

Οι ομογενείς ξεχύθηκαν στην πίστα της Πλατείας Αθηνών της Αστόριας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Την ερχόμενη Τρίτη, 15 Αυγούστου 2023, την σκυτάλη θα αναλάβουν η ορχήστρα «Melodia» και οι «Noora Belly Dancers» με χορηγούς τον Φίλιπ Κρίστοφερ και το «Amorelli Realty»

Πλατεία Αθηνών

Η Πλατεία Αθηνών, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», ανήκει στην Υπηρεσία Παρκών του Δήμου της Νέας Υόρκης, ενώ οι προτομές, τα αγάλματα και οι μαρμάρινες κολώνες θα συντηρούνται από την εν λόγω Υπηρεσία, διότι για κάθε έργο υπάρχει ξεχωριστό αποθεματικό ταμείο.

Η Πλατεία Αθηνών βρίσκεται στη συμβολή της 30ής Λεωφόρου και της 30ής Οδού στην Αστόρια. Στην είσοδό της υπάρχει άγαλμα της θεάς Αθηνάς, ενώ στο βάθος υπάρχουν κολώνες παρόμοιες με εκείνες των Δελφών και κοντά τους, το άγαλμα του Σωκράτη. Στην αριστερή γωνία είχε τοποθετηθεί η προτομή του Αριστοτέλη, ενώ στη δεξιά γωνία της Πλατείας έχει τοποθετηθεί το άγαλμα του Σοφοκλή.

Ο Δήμος της Νέας Υόρκης έχει αναγνωρίσει τον ρόλο της Διοικούσας Επιτροπής και της Ομογένειας στη δημιουργία της Πλατείας Αθηνών και το 2015 αποφάσισε να μετονομάσει την 30ή Λεωφόρο μπροστά στην Πλατεία Αθηνών σε «Οδός Ντένη Συντήλα» («Dennis Syntilas Way») τιμώντας έτσι την μνήμη του ιδρυτή και πρώτου προέδρου της Πλατείας, του αειμνήστου Ντένη (Δημοσθένη) Συντήλα.

Οι ομογενείς και οι Αστοριείς φίλοι τους ενώ παρακολουθούν την συναυλία. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς και οι Αστοριείς φίλοι τους ενώ παρακολουθούν την συναυλία. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Το πρόγραμμα των Ελληνικών Βραδιών στην Πλατεία Αθηνών της Αστόριας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.