Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο διήμερο πανηγύρι της Αγίας Μαρκέλλας στην Kenoza Lake NY (βίντεο)

1
Από αριστερά διακρίνονται ο π. Γεδεών Βαρύτιμος, ο διάκονος Μιχαήλ Γιαβρής, Απόστολος Κομπίτσης, ο π. Βασίλειος Λούρος, ενώ δωρίζει στον Αρχιεπίσκοπο, κ. Ελπιδοφόρο την ποιμαντορική ράβδο, ο Δημήτρης Μουτάφης και ο άρχοντες Σταύρος Χαβιάρας και Στυλιανός Ζερβούδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Όλοι οι δρόμοι το Σάββατο και την Κυριακή, 17 και 18 Ιουλίου 2021 οδηγούν στο ιδιόκτητο προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας στην Kenoza Lake της Νέας Υόρκης όπου πραγματοποιείται το καθιερωμένο διήμερο θρησκευτικό πανηγύρι της Αγίας Μαρκέλλας.

Το πανηγύρι διοργανώνεται από τον Σύλλογο Βορειοχωριτών Χίου «Το Πελιναίον – Αγία Μαρκέλλα»  και αναμένεται να συμμετάσχουν οι Χιώτες με τους φίλους τους από τις διάφορες περιοχές των Βορειοανατολικών Πολιτειών.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις θα προεξάρχει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο και η συμμετοχή βάσει των μέχρι στιγμής δεδομένων αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το βράδυ του Σαββάτου, 17 Ιουλίου 2021 με τον Αρχιερατικό Εσπερινό και την Αρτοκλασία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου και βοηθούμενου υπό του ιερατικού προϊσταμένου της κοινότητας της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπρονξ και πνευματικού ηγέτη του Συλλόγου π. Βασιλείου Λούρου.  Τους ύμνους θα ψάλλουν ο πρωτοψάλτης Απόστολος Κομπίτσης βοηθούμενος από τον ιεροψάλτη Νίκο Τσιάδη.

Αμέσως μετά θα παρατεθεί το παραδοσιακό δείπνο και το μεγάλο ξεφάντωμα με ζωντανή μουσική.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το πρωί  της Κυριακής με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την λιτανεία της θαυματουργού εικόνας της Αγίας Μαρκέλλας, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου, κ. Ελπιδοφόρου.

Αμέσως μετά θα παρατεθεί το καθιερωμένο γεύμα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοχωριτών Χίου Πελιναίον – Αγία Μαρκέλλα Δημήτρης Μουτάφης ενώ δείχνει το νέο έργο που έχουν επωμιστεί. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αν και το πλουσιοπάροχο δείπνο και το γεύμα παρέχονται δωρεάν, εν τούτοις το πανηγύρι της Αγίας Μαρκέλλας αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ερανικές εκδηλώσεις, καθώς οι προσκυνητές προσφέρουν απλόχερα τον οβολό τους και παρέχουν την δυνατότητα στο Σύλλογο να ολοκληρώνει το ένα έργο μετά του άλλου.

Οι δωρεές εφέτος θα διατεθούν για την υλοποίηση του μεγαλόπνοου σχεδίου του Συλλόγου που περιλαμβάνει την αλλαγή της πρόσοψης και την προσθήκη καμπαναριού.  

Ο Σύλλογος λόγω της πανδημίας αποφάσισε να μην μισθώσει λεωφορεία και κάλεσε τους προσκυνητές να μεριμνήσουν και για όσους δεν διαθέτουν αυτοκίνητο είτε δε μπορούν να οδηγήσουν.

Τέλος να σημειώσουμε ότι το προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας βρίσκεται στην διεύθυνση 435 Mueller Road, Kenoza Lake, NY 12726 και το ειδυλλιακό τοπίο δίπλα στην λιμνούλα εντυπωσιάζει τους επισκέπτες που ταξιδεύουν αρκετές ώρες για να απολαύσουν την χιώτικη φιλοξενία και να προσκυνήσουν την θαυματουργό εικόνα της Αγίας Μαρκέλλας.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στους: Δημήτριο Μουτάφη (201) 446-7764, Κώστα Γωνιά (201) 615-8884 και Στέλλα Καυκή, (917) 751-5163.

-Advertisement-

1 COMMENT

  1. Για όσους δεν θα μπορέσουν να πάνε UPSTATE, μπορούν να
    πάνε στην Αγία Μαρκέλλα στο Γουάντα του Long Island,
    που εορτάζεται την ημέρα της εορτής της 22 Ιουλίου.
    Το εσπέρας της 21ης θα γίνει πανηγυρικός εσπερινός και την
    22αν πανηγυρική λειτουργία.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.