ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μια όμορφη αντίθεση, περίμενε όσους συμμετείχαν στην Μυκονιάτικη βραδιά που διοργάνωσαν σε γνωστό ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης και στο ελληνικό εστιατόριο-μπαρ «Mykonos Blue», όπου επιτρέπεται η εστίαση μια και η οροφή (rooftop) είναι σχεδιασμένη σαν κήπος, οι Θυγατέρες της Πηνελόπης από το τμήμα «Ευρύκλεια αρ. 36».

Από την μια ήταν η ατμόσφαιρα μιας καλοκαιρινής βραδιάς σε νησί και από την άλλη η θέα του κάτω Μανχάταν με τον Πύργο της Ελευθερίας και δίπλα του μια φωτεινή αχτίδα μπλε χρώματος θυμίζοντας την επέτειο.

Η εκδήλωση ήταν η πρώτη παρόμοια που ζήσαμε από κοντά και έστω και για λίγο μας έκανε να ξεχάσουμε ότι η πανδημία παραμένει.

Ο ύπατος προέδρος της ΑHEPA κ. Γιώργος Χωριάτης. Φωτογραφία: ETA PRESS

Σ’ αυτό συνέβαλαν τα μέγιστα οι κύριες μέλη του ΔΣ του τμήματος «Ευρύκλεια αρ. 36», που με την ζωντάνια και την κινητικότητα τους έκαναν την εκδήλωση όχι μόνο επιτυχημένη, αλλά και πρωτότυπη.

Παρόντες στην βραδιά τόσο ο ύπατος Πρόεδρος της ΑHEPA κ. Γιώργος Χωριάτης όσο και ο πρόεδρος του τμήματος «Δελφοί» κ. Θεόδωρος Κλίνγκος.

Ξεκινώντας από την θερμομέτρηση η εκδήλωση ήταν μια δοκιμή για τις μελλοντικές εκδηλώσεις του φθινοπώρου.

Η νέα όμως πρόεδρος του τμήματος Ευρυκλεια αρ. 36, η Ελσα Τζόνσον, κατάφερε να συγκεντρώσει την νεολαία και μαζί έφερε στο Δ.Σ. νέο αίμα, κυρίες πρόθυμες να εργαστούν. Μόνο η κλήρωση για τα δώρα χρειάστηκε πάνω από μισή ώρα για να ολοκληρωθεί. Το σχετικό άλμπουμ περιελάμβανε πληροφορίες για τα ποικίλα ελληνικά προϊόντα που μπήκαν στο λαχείο καθώς και τα ονόματα του νέου συμβουλίου.

Η πρόεδρος του τμήματος «Ευρύκλεια αρ. 36» των Θυγατέρων της Πηνελόπης κ. Έλσα Τζόνσον. Φωτογραφία: ETA PRESS

Έτσι στο νέο συμβούλιο μετέχουν επίσης η Μαρία Ντίνι, ως αντιπρόεδρος, η Λίλιαν Ματσικούδη, ως γραμματέας αλληλογραφίας, η Κίλα Αλβαράντο ως γραμματέας πρακτικών, η Ελίζαμπεθ Γκόνι, ως ταμίας, η Σίλβια Γκρίνμπεργκ, η Μέλανι Ματσικούδη, η Κόρτνεϊ  Γουαβιλε και η Μέρι Γκρέις Γουαβιλε.

Φιλανθρωπικοί στόχοι

Η κ. Τζόνσον αφού ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, υπενθύμισε ότι στόχος της εκδήλωσης είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την ανέγερση του Σπιτιού της Πηνελόπης. Ένα καταφύγιο για γυναίκες που έπεσαν θύματα οικογενειακης βίας.

Επίσης ευχαρίστησε τους χορηγούς που πρόσφεραν τα δώρα του λαχείου, την δικηγορική εταιρεία «Ματσικούδης και Φαντσούλο» καθώς και τον κυβερνήτη της περιφέρειας της Νέας Υόρκης της ΑHEPA τον κ. Λου Κάτσο,όπως και το τμήμα «Δελφοί».

Ο κ. Κλίνγκος τόνισε ότι οι Θυγατέρες της Πηνελόπης είναι ένας εξαιρετικός οργανισμός και συνεργαζόμαστε όλοι για το καλό και την πρόοδο της οργάνωσης.

Στην εκδήλωση έδωσε το παρών και ο πρώην πρόεδρος κ. Αντι Ζαχαριάδης.

Μια ομορφη παρέα ομογενών. Απο αριστερά: Ο Αντώνης, ο Γιώργος, η Πάρις, η Χρυσούλα και ο Γιώργος. Φωτογραφία: ETA PRESS

Ο νυν ύπατος πρόεδρος κ. Γιώργος Χωριάτης συνεχάρη την πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ. Ο κ. Χωριάτης επεσήμανε ότι αύριο θα τιμήσουμε την επέτειο του 9/11. «Και λίγο πιο μετά θα γιορτάσουμε πανηγυρικά, τα 200 χρόνια της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Επίσης θα έχουμε το συνέδριο της AHEPA στην Ελλάδα».

Ενώ, περίπου σε ένα χρόνο, πρόσθεσε, θα ανοίξουμε τις πόρτες του Αγίου Νικολάου.

Η έκπληξη της βραδιάς ήρθε απο τον γνωστό βαρύτονο κ. Κώστα Τσουράκη, ο οποίος και απέδωσε χωρίς την συνοδεία μουσικής, ένα πολύ γνωστό κομμάτι όπερας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.