Οι οργανώσεις ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης και Καναδά τιμούν την 200ή επέτειο του 1821

0
112
Η αφίσα της εκδήλωσης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης και Καναδά το απόγευμα της Κυριακής 7 Μαρτίου 2021 και ώρα 2.00 μ.μ. θα διοργανώσουν από κοινού μια επί πλέον κοινή εκδήλωση, η οποία είναι αφιερωμένη στην 200ή επέτειο της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Πρόκειται για την εκδήλωση με θέμα «Διακόσια Χρόνια – Πολλές Ελλάδες Η Επανάσταση του 1821 στην Ελλάδα και στον Κόσμο» η οποία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού θα λάβει χώρα διαδικτυακά και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από τον λογαριασμό των οργανώσεων στο Facebook.

Στην εκδήλωση, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου αναμένεται να μιλήσουν η Σία Αναγνωστοπούλου (Ιστορικός και συνάμα βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ), ο Κωστής Καρπόζηλος (Ιστορικός, διευθυντής των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας ΑΣΚΙ) και ο Αντώνης Λιάκος (Ομότιμος καθηγητής νεότερης ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών)

Τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Καθηγητής νεότερης ιστορίας στο York University, Σάκης Γκέκας.

Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει συζήτηση πάνω στους παρακάτω άξονες:

α) Ποιοί και γιατί: Χαρακτήρας και κοινωνικά χαρακτηριστικά των ομάδων που επαναστάτησαν. Πώς εντάσσεται η ελληνική επανάσταση στο παγκόσμιο ρεύμα επαναστάσεων της εποχής.

β) Η επανάσταση ως έμπνευση για απελευθερωτικά κινήματα στην Αμερική.

γ) Ελληνική ταυτότητα χθες και σήμερα: H εθνική ταυτότητα της Eλλάδας μέσα από την επανάσταση του ‘21. Αντιθέσεις του τότε πώς προβάλλεται σήμερα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.