Αφιέρωμα στην συμβολή των Σταυροπηγιακών Μονών του Πόντου στην Επανάσταση του 1821

0
Η αφίσα της εκδήλωσης του Ιερού Ιδρύματος "Παναγία Σουμελά" Ποντίων Αμερικής και Καναδά,

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Ιερό Ίδρυμα «Παναγία Σουμελά» Ποντίων Αμερικής και Καναδά καλεί την ομογένεια να παρακολουθήσει την πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων για την 200ή επέτειο της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, η οποία θα λάβει χώρα διαδικτυακά την Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο  Δρ. Θωμάς Αλεξιάδης, ο οποίος θα αναφερθεί στην «Συμβολή της Εκκλησίας στον Αγώνα του 1821 και στην Δράση των Σταυροπηγιακών Μονών του Πόντου κατά τη διάρκεια της Οθωμανοκρατίας».

Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο θέμα το οποίο θα φέρει έντονα στο προσκήνιο την συνεισφορά του Πόντου στην εθνική παλιγγενεσία και στον αγώνα των Ποντίων για την ελευθερία και δημοκρατία και συνάμα θα διαλευκάνει πολλές άγνωστες μέχρι στιγμής πτυχές της Γενοκτονίας.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Ιερού Ιδρύματος, που φέρει τις υπογραφές του προέδρου Δρα Χαράλαμπου Βασιλειάδη, της γενική γραμματέως Μαγδαληνής Κατέχη και της υπεύθυνης της εκδήλωσης Βασιλικής Τσανακτσίδου:  

«Το Ιερό Ίδρυμα «Παναγία Σουμελά», των Ρωμιών εκ Πόντου στις ΗΠΑ και Καναδά, με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλεί να συμμετάσχετε σε διαδικτυακή εκδήλωση επ’ ευκαιρία της 200ης επετείου από την κήρυξη της επανάστασης μας και την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας μας από τον οθωμανικό ζυγό.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω ZOOM την Κυριακή, 7η Μαρτίου 2021 στις 2:00 μμ (ώρα Νέας Υόρκης/EST). Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση ζωντανά μέσω των κάτωθι συνδέσμων: www.facebook.com/HolyInstitutionPanagiaSoumela youtube.panagiasoumela.org

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο προσκεκλημένος από Ελλάδα, Δρ. Θωμάς Αλεξιάδης, με θέμα: «Η συμβολή της Εκκλησίας στον Αγώνα του 1821 και η Δράση των Σταυροπηγιακών Μονών του Πόντου κατά τη διάρκεια της Οθωμανοκρατίας»

Θα συμμετέχουν επίσημοι προσκεκλημένοι από ΗΠΑ και Ελλάδα και θα απευθύνουν χαιρετισμούς αντιπρόσωποι ομογενειακών φορέων», καταλήγει η ανακοίνωση.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.