Οι Νισύριοι αναβίωσαν τα έθιμα των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Αστόρια

0
Οι Νισύριοι ενώ απολαμβάνουν το παραδοσιακό γεύμα με μπαλακιάρο και σκορδαλιά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ιστορικός Σύλλογος Νισυρίων Νέας Υόρκης και ο Γυναικείος Σύλλογος «Χαραυγή» την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, αναβίωσαν τα έθιμα των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες θρησκευτικές γιορτές της Νισύρου, τις οποίες η πρώτη γενιά των μεταναστών τις κουβάλησε με τις ελάχιστες αποσκευές της στη Νέα Υόρκη και στις άλλες περιοχές των ΗΠΑ και τον Καναδά και την οποία γιορτάζουν αδιαλείπτως για δώδεκα περίπου δεκαετίες.

Οι Νισύριοι το πρωί της Κυριακής παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία στους ναούς της Αστόριας και των άλλων περιοχών της Μητροπολιτικής Περιοχής της Νέας Υόρκης. Το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν στο Νισύρικο Σπίτι στην Αστόρια, όπου αντάλλαξαν ευχές για την εν λόγω εορτή και την επικείμενη Γιορτή των Ευχαριστιών και απόλαυσαν τον μπακαλιάρο σκορδαλιά με την συνοδεία παντζαριών και άφθονου κρασιού.

Μεταξύ άλλων διακρίνονται ο Φώτιος Παπαμιχαήλ, όρθιος,και ο πρόεδρος Σταύρος Πλαγγέτης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Σύλλογος ετοιμάζεται για τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου, οι οποίες θα διεξαχθούν το Σάββατο και την Κυριακή, 3η και 4η Δεκεμβρίου 2022 αντίστοιχα.    

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Σταύρος Πλαγκέτης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσέλευση των στελεχών και μελών του Συλλόγου και τόνισε ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις συμβάλλουν στην διατήρηση και καλλιέργεια των παραδόσεων και στην σφυρηλάτηση της ενότητας.

Οι Νισύριοι ενώ απολαμβάνουν το παραδοσιακό γεύμα με μπαλακιάρο και σκορδαλιά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.