ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της 8ης και της 9ης Τάξης του Ελληνικού Απογευματινού Γυμνασίου «Κωνσταντίνος και Σταμάτης Πολυχρόνης» της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας της Αναλήψεως στο Φέρβιου της Νέας Ιερσέης την Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2022, θα ανεβάσουν στην σκηνή την κωμωδία «Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Βάϊας Τζιώνα και Μαρίας Σάρδη.

Η κωμωδία εντάσσεται στο πλαίσιο της καθιερωμένης Γιορτής για τους Τρείς Ιεράρχες και τα Ελληνικά Γράμματα, η οποία όπως και τα προηγούμενα χρόνια έχει πρωταγωνιστές τους μαθητές όλων των τάξεων από το προνηπιαγωγείο μέχρι και την 9η τάξη.

Η γιορτή είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2022, αλλά αναβλήθηκε την ύστατη στιγμή λόγω της χιονοθύελλας που έπληξε το Στην τριπολιτειακή περιοχή της Νέας Υόρκης και τις άλλες περιοχές των Βορειοανατολικών Πολιτειών των ΗΠΑ.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας της Αναλήψεως, π. Χρήστος Παππάς, μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι η αναβολή της γιορτής ήταν επιβεβλημένη, διότι σε πολλές όμορες περιοχές με το Φέρβιου, όπου διαμένουν οι ομογενείς το χιόνι έφτασε το ένα πόδι.

Ο π. Χρήστος Παππάς, αριστερά, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, Κωνσταντίνος Ρακκού, κέντρο και ο9 διευθυντής του Γυμνασίου Δημοσθένης Τριανταφύλλου.

«Αν και αναβάλλαμε την Γιορτή των Τριών Ιεραρχών και των Ελληνικών Γραμμάτων, εντούτοις η Θεία Λειτουργία και η Αρτοκλασία τελέστηκαν  κανονικά και μάλιστα είχαμε και τριάντα περίπου προσκυνητές», επεσήμανε ο π. Χρήστος Παππάς, ο οποίος αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ενίσχυση και αναβάθμιση του Ελληνικού Απογευματινού Γυμνασίου.

Ο διευθυντής του Γυμνασίου, Δημοσθένης Τριανταφύλλου, μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προετοιμασία των μαθητών για την κωμωδία και εξήρε τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι εκπαιδευτικοί όλων των τάξεων για την καλλιέργεια των τάλαντων των μαθητών τόσο στην υποκριτική, όσο και στον χορό και το τραγούδι.

«Καλούμε όλους τους ομογενείς του Φέρβιου και των περιχώρων να έρθουν να παρακολουθήσουν μια υψηλών προδιαγραφών παράσταση και το πρόγραμμα όλων των τάξεων, καθώς επίσης και την χορωδία με την συνοδεία της μπάντας που έχει συγκροτήσει η δασκάλα ωδικής, κ. Ερασμία Βουκελάτου», επεσήμανε ο κ. Τριανταφύλλου, ο οποίος έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην μετατροπή του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου σε Απογευματινό Γυμνάσιο.

Οι μαθητές της 9ης τάξης προετοιμάζονται για την θεατρική παράσταση από τις δασκάλες τους, κ. Β. Τζιώνα , αριστερά, και κ. Μ. Σάρδη δεξιά! 

Αναφερόμενος στο Πρόγραμμα της εορτής ο κ. Τριανταφύλλου επεσήμανε ότι ο μαθητές της 7ης και της 4ης τάξης, υπό την διεύθυνση των εκπαιδευτικών Μαρίας Σάρδη και Μανταλένας Αραβοσιτά, αντίστοιχα θα παρουσιάσουν ένα αφιέρωμα στον βίο, στο έργο των Τριών Ιεραρχών.

Οι μαθητές της 6ης Τάξης υπό την διεύθυνση της Δήμητρας Μπαλτζή θα παρουσιάσουν ένα αφιέρωμα στον παγκοσμίου φήμης συνθέτη, τον αείμνηστο Μίκη Θεοδωράκη.

Οι μαθητές των μικρότερων τάξεων (από το προνηπιαγωγείο μέχρι και την 4η Τάξη) θα απαγγείλουν ποιήματα υπό την εποπτεία των εκπαιδευτικών, πρεσβυτέρας Μαρία Παππά, Θεανώς Καλλοπούλου, Μαρίας Μπονίτση και Βάσως Μανώλη.

Οι μαθητές της 6ης Τάξης, οι οποίοι θα παρουσιάσουν το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη και ο διευθυντής Δημοσθένης Τριανταφύλλου.

Το πρόγραμμα θα διανθίσει η χορωδία του σχολείου με την συνοδεία της μπάντας, υπό την διεύθυνση της δασκάλας Ερασμίας Βουκελάτου.  

Μετά το πέρας της παράστασης ο Σύλλογος Γονέων και Δασκάλων με πρόεδρο την Σόνια Σκουνάκη και η Σχολική Επιτροπή με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Ρακκού, θα προσφέρουν κεράσματα στους ηθοποιούς και στους θεατές.  

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.