ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αλλιώτικη με όλη την σημασία της λέξεως ήταν τόσο η αρχιερατική Θεία Λειτουργία, όσο και οι λοιπές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021 στην μεγαλώνυμη κοινότητα του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης. Πρόκειται για την Θεία Λειτουργία των Εισοδίων της Θεοτόκου προεξάρχοντος του Επισκόπου Μηδείας, κ. Απόστολου και βοηθούμενου υπό του ιερατικού προϊσταμένου – πρωτοσυγκέλου, αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου, Χριστοφόρου Οικονομίδη, η οποία ήταν άκρως συγκινητική λόγω της μεγάλης συμμετοχής των ιεροπαίδων, καθώς επίσης και των εφήβων και των νέων που ανέγνωσαν τον Απόστολο και απήγγειλαν το Σύμβολο της Πίστεως και στις δύο γλώσσες.

Το κοινοτικό συμβούλιο είχε μεριμνήσει για τα πάντα και παρέδωσε με επιτυχία τα ηνία στους νέους και τους έφηβους, οι οποίοι ασχολήθηκαν με το παγκάρι, με την περιφορά των δίσκων και με την τήρηση των μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε ζωντανά από το «Cosmos Philly TV» και παρακολουθώντας κανείς προσεκτικά το βίντεο θα διαπιστώσει όχι μόνο ότι η κοινότητα του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ έχει ένα λαμπρό παρελθόν, αλλά και ευοίωνο μέλλον, καθώς οι έφηβοι και οι νέοι, οι οποίοι ανέλαβαν έστω και για μια ημέρα τα ηνία της κοινότητας, είναι έτοιμοι και ώριμοι να παραλάβουν την σκυτάλη.

Στιγμιότυπο από την υποδοχή του Επισκόπου Μηδείας, κ. Αποστόλου στον ιερό ναό του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης.

Αμέσως μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τα παιδιά ανέλαβαν τα σερβιρίσματα καφέ και άλλων κερασμάτων στην κοινοτική αίθουσα που φέρει το όνομα της Ντανιέλας Κουσούλη που την αποφράδα ημέρα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 άφησε την τελευταία της πνοή στα συντρίμμια των Δίδυμων Πύργων στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

Οι εκδηλώσεις έλαβαν μέρος τέσσερις περίπου ημέρες πριν την Γιορτή των Ευχαριστών και η δεξίωση και όσα ακολούθησαν έφεραν το άρωμα της εν λόγω γιορτής.

Στην εκδήλωση παρέστη και η Michelle Gambone, ιδρύτρια του φιλανθρωπικού οργανισμού «The Unforgotten Haven», η οποία μίλησε στα παιδιά, στους έφηβους και στους νέους για τις ελάχιστα τυχερές οικογένειες, για τα παιδιά απόρων οικογενειών και τους άστεγους και τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία να αγοράσουν και να προετοιμάσουν τσάντες με είδη πρώτης ανάγκης, καθώς επίσης και «Δωροτσάντες Γενεθλίων» για παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να γιορτάσουν τα γενέθλια τους όπως τα άλλα παιδιά.

H αγορά των ειδών αυτών έγινε με την ευγενική προσφορά των Οργανισμών Νεολαίας GOYA, HOPE, JOY / CAMP, του Κατηχητικού και Ελληνικού Σχολείου, του χορευτικού ομίλου, καθώς επίσης και της Φιλοπτώχου Αδελφότητας της «Αγίας Ειρήνης».

Στιγμιότυπο από την υποδοχή του Επισκόπου Μηδείας, κ. Αποστόλου στον ιερό ναό του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης.
Στιγμιότυπο από την υποδοχή του Επισκόπου Μηδείας, κ. Αποστόλου στον ιερό ναό του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης.
Στιγμιοτυπο από την αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Επισκόπου Μηδείας, κ. Αποστόλου στον ιερό ναό του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης.
Οι Μιχάλης Παντέλους, ο οποίος ανέγνωσε τον Απόστολο στα αγγλικά.
Η κ,. Ιωάννα Ljachin, η οποία ανέγγνωσε το Αποστολικό Ανάγνωσμα στα ελληνικά.
Τα παιδιά του ιερού σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον Επίσκοπο Μηδείας, κ. Απόστολο και τον πρωτοσύγκελο, π. Χριστόφορο Οικονομίδη
Ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου και της GOYA.
Μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Γαβριήλ Ελευθερίου, Μαρία Κατσίκη, Γεωργία Κοκόλη, Στυλιάνα Κοκόλη, Άλεξ Κωνσταντίνου, Μαρία Μπασάντη, Ρόμπερτ Παπαδέας και Νικόλαος Πάππας.
Η νεότερη γενιά της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης.
Τα παιδιά, οι έφηβοι και οι νέοι οι οποίοι προετοίμασαν τις τσάντες με τα δώρα για τα ελάχιστα τυχερά παιδιά του Τσέρι Χιλ και των περιχώρων.
Ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος ενώ συνομιλεί με τους μαθητές που προετοίμασαν τα δώρα.
Οι έφηβοι και οι νέοι στο παγκάρι του ναού του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης.
- Advertisement -

2 COMMENTS

  1. Το πλέον ενδιαφέρον από όλα αυτά που
    είδα διαβάζοντας το κείμενο ήταν η
    διαφήμιση με την ρουλέτα και το cup κάτω από το καθισμά της.

  2. Διόρθωση , το διαβολάκι του πληκτρολογίου
    αντί να γράψει Τουαλέτα έγραψε ρουλέτα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.