ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ιστορικός Σύλλογος Ποντίων «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης αντί να ακολουθήσει την πεπατημένη και λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού να παρατείνει την θητεία του διοικητικού συμβουλίου με επικεφαλής τον Δημήτρη Μολοχίδη αποφάσισε να συγκαλέσει την γενική συνέλευση στις 7 Νοεμβρίου 2021 και να προβεί στις αρχαιρεσίες για την εκλογή της νέας ηγεσίας για την διετία 2021 – 2023.

Η προσέλευση των μελών, όπως επεσήμαναν ο απερχόμενος και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Δημήτρης Μολοχίδης και Γεώργιος Ανδρονικίδης, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Αν και το τελευταίο διάστημα και στη Νέα Υόρκη πλήθυναν τα κρούσματα του κορωνοϊού, εντούτοις η γενική συνέλευση είχε την απαιτούμενη απαρτία διότι όλοι ήθελαν να είναι παρόντες στις αρχαιρεσίες και να καταθέσουν και την δική τους υπογραφή στην νέα σελίδα που ξεκινά με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας ηγεσίας.

Η νέα ηγεσία απαρτίζεται από τους Γεώργιο Ανδρονικίδη, πρόεδρο, Κασσιανή Λουκίσσα – α’ αντιπρόεδρο, Καλλιόπη Χατζή, γενική γραμματέα

Σε πρώτο πλάνο ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Χρυσομαλλίδης.

Δημήτρη Μολοχίδη, ταμία, Μιχαήλ Καρυπίδης, β’ αντιπρόεδρο, Νικόλαο Πουλικίδη  – υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων, Ελένη Τσαρσιταλίδου, υπεύθυνη Νεολαίας και χοροδιδασκάλα, Χαρίκλεια Αμανατίδου, υπεύθυνη εκδηλώσεων και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, Χαράλαμπο Πετρίδη, υπεύθυνο εγγραφών νέων μελών, Ιωάννη Καραπετρίδη, υπεύθυνο κτιρίου και μέλη τους πρώην προέδρους, κ.κ. Στέφανο Αμανατίδη και Γεώργιο Χρυσομαλλίδη.

Αντιπρόσωποι στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης παραμένουν οι κ.κ. Στέφανος Αμανατίδης και Γεώργιος Χρυσομαλλίδης.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Δημήτρης Μολοχίδης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία των αρχαιρεσιών και τόνισε ότι «θα βάλουμε όλες τις δυνάμεις να επιτύχουμε όλους τους στόχους που θέσαμε στην πρώτη συνεδρίαση και να ξεκινήσουμε μια νέα πορεία στον ιστορικό Σύλλογο των Ποντίων.

Ο κ. Γεώργιος Ανδρονικίδης εκλέχτηκε για πρώτη φορά πρόεδρος, αλλά η συσσωρευμένη εμπειρία ως μέλους, ως πρώην γραμματέα και ως πρώην αντιπρόεδρο αποτελεί εγγύηση για την αναβάθμιση και περαιτέρω αξιοποίησης της Λέσχης των Ποντίων και για την συνέχιση του πολυσχιδούς έργου και της προσφοράς του Συλλόγου.

Ο Γιώργος Ανδρονικίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη και το 1965 ερχόμενος στη Νέα Υόρκη συνδέθηκε με τον Σύλλογο των Ποντίων. Εργάστηκε στις γούνες και με την πάροδο του χρόνου απέκτησε το δικό του κατάστημα γούνας το George A. Furs. Είναι νυμφευμένος με την Μαρία το γένος Αποστολίδη με την οποία έφεραν στον κόσμο τρια παιδιά, τον Γιάννη, τον Αλέξανδρο και την Χαρούλα και τους παρείχαν την δυνατότητα να αποφοιτήσουν από τα καλύτερα πανεπιστήμια και να έχουν μια αξιοζήλευτη σταδιοδρομία.

Ο Γιώργος και η Μαρία Ανδρονικίδη έχουν και μια εγγονή, την Ζωή.

Η εφορευτική επιτροπή του Συλλόγου Ποντίων Κομνηνοί Νέας Υόρκης. Από αριστερά διακρίνονται οι Τάσος Αμανατίδης, Λάζαρος Πετρίδης (μελη εφορευτικής επιτροπής), Γιώργος Χρυσομαλλίδης (πρωην προεδρος) Θεόδωρος Κόπανος και Μιχάλης Καρυπίδης.
- Advertisement -

1 COMMENT

  1. Σας ευχαριστώ πολύ για τις ενδιαφερουσες ειδήσεις για τον ελληνισμό τη Αμερικής που μας κάνετε γνωστές. Με συγκίνηση διάβασα για τον Ποντιακό Σύλλογο Κομνηνών και πολύ θα ήθελα να είχα αν μπορείτε να είχα μια επικοινωνία μαζί τους να τους στέλνω ως δημοσιογράφος και συγγραφέας κείμενα από τη ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού. Το e-mail μου είναι
    akontogiannidis@yahoo.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.