Οι Ασγατίτες έκοψαν την βασιλόπιτα και αναβίωσαν τα έθιμα της Πρωτοχρονιάς (βίντεο)

0
Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Ασγατιτών "Η Κύπρος" σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον Άγιο Βασίλη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. O Σύλλογος Ασγατιτών «Η Κύπρος» το απόγευμα της Κυριακής, 8 Ιανουαρίου 2023, διοργάνωσε με επιτυχία στην κοινοτική αίθουσα του Αγίου Δημητρίου στο Μέρικ του Λονγκ Αϊλαντ την πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση στο πλαίσιο της οποίας έκοψαν και την βασιλόπιτα.

Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση του έτους, η οποία είχε ως βασικό στόχο την αναβίωση των ηθών και των εθίμων του τόπου και την σύσφιξη των σχέσεων των στελεχών και των μελών και των οικογένειών τους.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στο Μέρικ, π. Νικηφόρος Φακίνος, καλωσόρισε τους Ασγατίτες και τους φίλους τους και ευχήθηκε όπως το 2023 να είναι το έτος στο οποίο με τις ευλογίες του Θεού να γιορτάσουμε την αποχώρηση των κατοχικών τουρκικών στρατευμάτων, την ελευθερία και επανένωση της Κύπρου.

Παράλληλα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τον πρόεδρο του Συλλόγου Πίτερ (Παναγιώτη) Λούκα για την συμβολή του στο τιτάνιο, έργο της αναγέννησης από τις στάχτες του περικαλλούς βυζαντινού και μετά τρούλου ναού.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πίτερ Λούκας καλωσόρισε τους Ασγατίτες και τους φίλους τους και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την οργανωτική επιτροπή και την Λούλα Αντωνίου, που μερίμνησαν για τις λεπτομέρειες και για μία χρόνια τα δώρα του Αγίου Βασίλη είναι εξατομικευμένα, ανάλογα με την ηλικία και το φύλο εκάστου παιδιού.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, κ. Κυριάκος Παπαστυλιανού ευχήθηκε υγεία, χαρά και ευτυχία το 2023 και εστίασε την προσοχή του στις επαφές που είχε κατά την διάρκεια του προσφάτου ταξιδιού στην Κύπρο με τους υποψήφιους για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τρεις εξ αυτών και συγκεκριμένα ο πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Αβέρωφ Νεοφύτου έχουν ζήσει στην Αμερική και ο κ. Παπαστυλιανού τόνισε ότι διεμήνυσε σε όλους τους συνομιλητές του ότι «Κόμμα των ομογενών είναι η Κύπρος» και ότι πρέπει όλοι τους να ενδιαφερθούν και να κοιτάξουν την ομογένεια και να την στηρίξουν στις προσπάθειες που καταβάλλει για την διατήρηση των ηθών και των εθίμων.

Αναφερόμενος στα πρόσφατα επιτεύγματα στο Κογκρέσο για την παρεμπόδιση της πώλησης των F -16 και F-35 στην Τουρκία διευκρίνισε ότι τα επιτεύγματα αυτά οφείλονται στους ομογενείς που προσφέρουν τον χρόνο τους, την ψήφο και τον όβολό τους για την προώθηση των εθνικών μας θεμάτων.

Την παράσταση έκλεψε ο Άγιος Βασίλης ο οποίος μοίρασε τα εξατομικευμένα δώρα σε όλα τα παιδιά.   

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, κ. Κυριάκος Παπαστυλιανού, αριστερά και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ασγατιτών “Η Κύπρος” Πίτερ Λούκας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Άγιος Βασίλης ενώ μοιράζει δώρα στα παιδιά των Ασγατιτών. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Αη Βασίλης ενώ μοιράζει δώρα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Πίτερ Λούκας, αριστερά και ο κ. Ανδρέας Γερολαίμου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Αη Βασίλης με τα παιδιά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.