Οι απόφοιτοι του Λύκειου στις ΗΠΑ και Ευρώπη συντονίζουν τον έρανο για το Νοσοκομείο Καστοριάς

2
Από αριστερά μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Δημήτρης Τασόπουλος, Γιάννης Μαλεγκάνος, π. Διονύσιος Αναγνωστόπουλος, Δήμος Σιώκης, Τούλα Καλαπούτη και Βασίλειος Ζήσης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ιστορικός Σύλλογος Καστοριέων Νέας Υόρκης και η Αδελφότητα Κυριών Καστοριάς, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», ήταν οι πρώτοι φορείς της Αμερικής, οι οποίοι δώρισαν δέκα χιλιάδες και πέντε χιλιάδες δολάρια, αντίστοιχα, για την αγορά υγειονομικού υλικού για το Νοσοκομείο της Καστοριάς.

Tην ίδια χρονική στιγμή κάλεσαν τα μέλη τους να προσφέρουν δωρεές στον λογαριασμό του Συλλόγου στο ειδικό λογαριασμό στο Pay Pal, είτε να αποστείλουν τις επιταγές ταχυδρομικώς στο Πνευματικό Κέντρο των Καστοριέων στο Γουάιτστόουν και κατάφεραν να συγκεντρώσουν και άλλες πέντε χιλιάδες δολάρια.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δήμος Σιώκης απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» σχετικά με την αξιοποίηση των χρημάτων επεσήμανε ότι οι Απόφοιτοι του 1981 του Λυκείου Καστοριάς ανέλαβαν την ευθύνη της καταγραφής των αναγκών για υγειονομικό υλικό του Νοσοκομείο και την έρευνα στην τοπική αγορά.

Την Παρασκευή παραδόθηκαν ήδη 2.000 μάσκες, φυάλες οξυγόνου και άλλα αναλώσιμα υλικά, ενώ αυτή την Παρασκευή αναμένουν την άφιξη των 10.000 μασκών από την Κίνα. Οι 7.000 μάσκες θα αφιχθούν στη Νέα Υόρκη και θα δοθούν δωρεάν στα μέλη του Συλλόγου, καθώς επίσης και σε άλλους φορείς, ενώ το υπόλοιπο των 3.000 μασκών θα δοθούν στο Νοσοκομείο της Καστοριάς.

Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου κ. Τούλα Καλαπούτη. Φωτογραφία: ΕΤΑ / PRESS

Η πρωτοβουλία του Συλλόγου Καστοριέων Ομόνοια και της Αδελφότητας Κυριών Καστοριάς, όπως επεσήμανε ο κ. Σιώκης, βρήκε μιμητές στην Φραγκφούρτη και στη γενέτειρα.

«Το συντονισμό του εράνου στην Φρανγκφούρτη έχει αναλάβει ο Παναγιώτης Μακρίδης και μέχρι στιγμής κατάφεραν να συγκεντρώσουν 8.000 ευρώ, ενώ τον συντονισμό στη γενέτειρα έχει αναλάβει η Ελένη Πετρά», επεσήμανε ο κ. Σιώκης υπενθυμίζοντας ότι οι προσπάθειές τους ένεκα της συνεργασίας των αποφοίτων της τάξης 1981 στη Νέα Υόρκη, στη  Φρανγκφούρτη, στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και στην Καστοριά επέκτησαν πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα.

«Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι το υγειονομικό υλικό αγοράζεται στη γενέτειρα και εξοικονομείται χρόνος και συνάμα ενισχύονται οι ελληνικές επιχειρήσεις», επεσήμανε ο κ. Σιώκης.

Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Κυριών Καστοριάς Τούλα Καλαπούτη μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή της για την γενναιοδωρία των Καστοριέων και τόνισε ότι η Αδελφότητα για έναν αιώνα προσέφερε τον οβολό τους στην Καστοριά.  

Παράλληλα τόνισε ότι εφέτος θα γιορτάσουν την 100ή επέτειο τη ιδρύσεως της Αδελφότητας.

Τόσο ο κ. Σιώκης, όσο και η κ. Καλαπούτη επεσήμαναν ότι επικοινωνούν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα με τα μέλη και κυρίως με τους ηλικιωμένους, αφ’ ενός μεν για να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας τους, αφ ετέρου δε να προσφέρουν βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη.

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν Καστοριανοί θετικοί στον κορωνοϊό ο κ. Σιώκης επεσήμανε ότι προς το παρόν όλοι οι Καστοριανοί είναι καλά στην υγεία τους και ότι καταλυτικό ρόλο έπαιξε και η απόφασή τους να βάλουν λουκέτο στο Πνευματικό Κέντρο έως ότου αρθούν τα περιοριστικά μέτρα για την προστασία του πληθυσμού από τον κορωνοϊό.

Ο έρανος για την αγορά υγειονομικού υλικού για το νοσοκομείο της Καστοριάς συνεχίζεται. Όσοι επιθυμούν μπορεί να προσφέρουν τον οβολό τους μέσω του λογαριασμό του Συλλόγου στην διαδικτυακή τράπεζα Paypal (https://www.paypal.me/societyofkastorians), ο οποίος είναι ασφαλής και άνευ χρεώσεων, καθώς επίσης μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο societyofkastorians@verizon.net , είτε μέσω επιταγών αποστέλλοντάς τες στο Πνευματικό Κέντρο των Καστοριέων στη διεύθυνση  150- 28 14th Ave, Flushing, NY 1135.

-Advertisement / Διαφήμιση-

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.