Αναβλήθηκε η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στις ΗΠΑ

0
66
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος. Φωτογραφία: GANP / Δημήτρης Πανάγος

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος ανακοίνωσε σήμερα την αναβολή της ποιμαντικής επισκέψεως του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου στην Αμερική τον ερχόμενο Μάιο, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η σημαντική αυτή επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί όταν το επιτρέψουν ξανά οι συνθήκες, όπως αυτές καθορίζονται από το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων CDC και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ώστε να διασφαλισθεί η υγεία των εκατομμυρίων Ορθοδόξων της Αμερικής που προσδοκούσαν να λάβουν τις πατριαρχικές ευλογίες εκ του σύνεγγυς.

Για την αναβολή της επισκέψεως, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος σχολίασε: «Η υγεία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου αλλά και των πιστών μας, είναι η πρώτη προτεραιότητα σε αυτές τις στιγμές της πανδημίας. Η αναβολή της Πατριαρχικής Ποιμαντικής επισκέψεως είναι μια αναγκαία προφύλαξη για όλους. Όλοι στην Άρχιεπισκοπή Αμερικής εργαζόμαστε για να υποδεχτούμε ξανά τον Παναγιώτατο στο άμεσο μέλλον μετά το τέλος της πανδημίας. Μέχρι τότε, ευχόμαστε υπέρ υγείας και μακροημερεύσεως του Παναγιωτάτου και παντός του σύμπαντος κόσμου».

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.