Όαση το πρωτοχρονιάτικο αντάμωμα Συλλόγου Αρκάδων «Γέρος του Μωριά»

0
Τα στελέχη του Συλλόγου Αρκάδων Νέας Υόρκης σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον π. Ανάργυρο Σταυρόπουλο, τον γενικό Πρόξενο Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου και τους προσκεκλημένους. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Όαση με όλη την σημασία της λέξεως αποτέλεσε το πρωτοχρονιάτικο αντάμωμα που διοργάνωσε το βράδυ της Παρασκευής, 30 Δεκεμβρίου 2022 ο ιστορικός Σύλλογος Αρκάδων Νέας Υόρκης «Γέρος του Μωριά» στο ιδιόκτητο ομώνυμο Σπίτι στην Αστόρια.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος, ο κυβερνήτης της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, Χρήστος Βουρνάς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαρχίας Κυνουρίας, κ. Δημήτριος Πανάγος, οι συντονιστές της Πλειοψηφίας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Δημήτριος Καλαμαρά και Νικόλαος Διαμαντίδης,  καθώς επίσης και εκπρόσωποι των ομογενειακών μέσων ενημέρωσης,

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ευαγγελία Λαμπροπούλου – Σαράφογλου, η οποία, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» εκλέχτηκε τον Ιανουάριο του 2020  καλωσόρισε τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου και τους λοιπούς προσκεκλημένους και μεταξύ άλλων τόνισε ότι στόχος του ανταμώματος είναι να αναβιώσουν τα έθιμα, να ψάλλουν τα Κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και να ανταλλάξουν ευχές για το νέο έτος 2023.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο α’ αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Δημήτριος Φίλιος, ο οποίος παρουσίασε και τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου.

Ο κ. Κωνσταντίνου επεσήμανε ότι είναι η πρώτη εκδήλωση εθνικοτοπικού συλλόγου στην οποία συμμετέχει και εξέφρασε τον θαυμασμό του για το έργο του ιστορικού συλλόγου, που όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού κατάφερε να ανακαινίσει την αίθουσα εκδηλώσεων, το γραφείο και τον υπόγειο χώρο.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο κυβερνήτης της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά και συνάμα ταμίας του Συλλόγου Χρήστος Βουρνάς. Αμέσως μετά έψαλλαν τα Κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και ξεφάντωσαν.

Στιγμιότυπο από τις προσφωνήσεις. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα των Αρκάδων της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος, Δημήτριος Φίλιος, κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Ευαγγελία Λαμπροπούλου – Σαράφογλου, Χρήστος Βουρνάς και Ρεβέκκα Παπαδοπούλου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.