Όαση νέον στην έρημο έγινε ένα εγκαταλειμμένο βενζινάδικο στο Λας Βέγκας

0
Το βενζινάδικο στο Λας Βέγκας. Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Μετά από πρόσκληση από την Justkids, η με έδρα το Σιάτλ ψηφιακή καλλιτέχνης και ντιζάινερ Abigail Dougherty – γνωστή ως Neon Saltwater – επισκέφθηκε το Λας Βέγκας για να εμφυσήσει νέα πνοή σε ένα βενζινάδικο της δεκαετίας του 1930, στο πλαίσιο του 2022 Life is Beautiful Music Festival. Το παλιό κτίσμα μεταμορφώθηκε σε ένα ρετρό τοπίο έντονων φωσφοριζόντων νέον και ονειρικών χρωμάτων.

Μιλώντας για το «Mystery Cruise 1990» – το 1990 ήταν η χρονιά που γεννήθηκε – η καλλιτέχνης εξήγησε: «Αυτή η εγκατάσταση ήταν ευκαιρία να προσαρμοστώ σε ένα κτίσμα στο Βέγκας που είναι εγκαταλειμμένο και έχει υπάρξει ως κτίσμα διαφόρων χρήσεων.

Το σχήμα του κτίσματος ήδη έδειχνε κατά κάποιον τρόπο σαν κάτι που θα δημιουργούσα σε 3D, οπότε ήταν τέλειο. Μου θύμιζε ένα μίνι μάρκετ και ήθελα να το μεταμορφώσω σε κάτι που θα έδειχνε σαν έκσταση, χρησιμοποιώντας χρώμα και φως… Υπάρχουν δυσκολοξέχαστα στοιχεία σε αυτό, όπως η γραμματοσειρά που σχεδίασα στο χέρι και η οποία είναι εμπνευσμένη από τα μυθιστορήματα τρόμου για εφήβους των δεκαετιών 1980 και 1990, καθώς και τα φυτά μέσα στο λαμπυρίζον δωμάτιο». Η εγκατάσταση είναι μόνιμη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.