ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Γιώργος και η Κέη (Κυριακή) Μαλαφή, το απόγευμα της Πέμπτης, 10 Ιουνίου 2021 άνοιξαν για μία ακόμη φορά την πόρτα του σπιτιού τους στο Μπέι Ριτζ του Μπρούκλιν και φιλοξένησαν τα ηγετικά στελέχη, τα μέλη και τους υποστηρικτές του Αδελφάτου της Αγίας Μαρκέλλας και της κοινότητας της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μπρούκλιν και τους παρείχαν το έναυσμα της προσφοράς προς το Αδελφάτο.

Οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες και το ενάλαφρο αεράκι παρείχαν την δυνατότητα στους συνδαιτυμόνες να περάσουν αξέχαστες στιγμές και να ξεναγηθούν νοερά στην μυροβόλο Χίο που για 85 συναπτά έτη έχει ευεργετηθεί από την γενναιοδωρία του Αδελφάτου.

Οι οικοδεσπότες Γεώργιος και Κέη Μαλαφή και η Μαρία Κουντουρούδα είχαν μεριμνήσει όχι μόνο για εύγευστα εδέσματα, αλλά και την διασκέδαση με τους ήχους του κανονακιού της Λαμπρινής Κάμπουρα και τους έδωσαν το έναυσμα να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στο χορό.

Η εκδήλωση, όπως επεσήμανε και η πρόεδρος του Συλλόγου, Στέλλα Καυκή, ξεπέρασε κάθε προσδοκία τόσο ως προς την οργάνωση και τα μηνύματα που εξέπεμψε, όσο και ως προς την επίτευξη των στόχων.

Το Αδελφάτο της Αγίας Μαρκέλλας, όπως και πλείστοι άλλοι ομογενειακοί φορείς λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού υποχρεώθηκαν να αναβάλλουν τις ερανικές εκδηλώσεις συμπεριλαμβανομένου και του ετήσιου χορού. Η απόφαση της οικογένειας Μαλαφή να φιλοξενήσει την ερανική εκδήλωση παρείχε τη δυνατότητα στο Αδελφάτο να εξασφαλίσει τους απαιτούμενους πόρους για την συνέχιση του φιλανθρωπικού του έργου στην ομογένεια και στην γενέτειρα.

Αν και δεν έχει ολοκληρωθεί ο οικονομικός υπολογισμός του εράνου, καθώς αρκετοί που δεν μπόρεσαν να παραστούν έστειλαν ταχυδρομικώς τον οβολό τους, εν τούτοις η κ. Καυκή και τα άλλα στελέχη εκτίμησαν ότι τα έσοδα θα κυμανθούν μεταξύ των $25.000 και $30.000.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μπρούκλιν, π. Δαμασκηνός Γκανάς, ο οποίος ανέπεμψε την προσευχή συνεχάρη τους οικοδεσπότες και εστίασε την προσοχή του στην αέναη προσφορά του Αδελφάτου στην κοινότητα, στην ομογένεια και στην γενέτειρα.

Η πρόεδρος του Αδελφάτου Στέλλα Καυκή επεσήμανε ότι αποφάσισε να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Αδελφάτο της Αγίας Μαρκέλλας, διότι είχε συνειδητοποιήσει την μεγάλη ανάγκη για βοήθεια των ομογενών και των συμπατριωτών μας και των ευαγών ιδρυμάτων εδώ  και στη γενέτειρα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσφορά στην Χίο και τόνισε ότι το προηγούμενο καλοκαίρι παρείχαν την δυνατότητα στα παιδιά που φιλοξενούνται στην Κιβωτό του Κόσμου να πάνε σε κατάστημα υποδημάτων και να αγοράσουν τα παπούτσια της αρέσκειάς τους.

Σε πρώτο πλάνο από αριστερά διακρίνονται οι Στέλλα Καυκή (πρόεδρος), Ζωή Κουτσουπάκη και Γιώργος Μαλαφής. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αυτό γίνεται με την γενναιοδωρία των μελών και κάλεσε τους συνδαιτυμόνες να γίνουν ανάδοχοι των  παιδιών του Κιβωτού του Κόσμου ώστε κάθε καλοκαίρι όσοι πάνε στη νησί να βιώσουν τον πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα της αγάπης και της γενναιοδωρίας των ομογενών.

Η κ. Ζωή Κουτσουπάκη, αντιπρόεδρος και συνάμα διευθύντρια του Καταστήματος «Signature Bank» στην καρδιά του Μπέι Ριτζ Μπρούκλιν συνεχάρη τα στελέχη και τα μέλη του Αδελφάτου και εξήρε την προσφορά τους. Εκτενή αναφορά έκανε και στην γενναιοδωρία των οικοδεσποτών και τόνισε ότι αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για τις νεότερες γενιές.

Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής των Ελληνικών Σχολείων Τσάρτερ, κ. Τσαρλς Καπετανάκης εξήρε την φιλοξενία και την γενναιοδωρία του ζεύγους Μαλαφή και τόνισε ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα φιλοξενήσουν στον ίδιο χώρο μια επί πλέον ερανική εκδήλωση για την υποστήριξη της ομογενούς ομοσπονδιακού βουλευτού Νικόλ Μαλλιωτάκη.

Σε πρώτο πλάνο ο Τσαρλς Καπετανάκγς η Κέη Μαλαφή και η Μαρία Κουντουρούδα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο πολιτειακός βουλευτής Μιχάλης Ταννούσης και ο πολιτειακός γερουσιαστής Ανδρέας Γουνάρδης απένειμαν διακηρύξεις των δύο νομοθετικών οργάνων μέσω των οποίων η πολιτεία της Νέας Υόρκης αναγνωρίζει την προσφορά του Αδελφάτου.

Το Αδελφάτο της Αγίας Μαρκέλλας ιδρύθηκε προ 85 ετών και πολλά από τα μέλη και στελέχη του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από τριάντα έως και 60 έτη.

Το διοικητικό συμβούλιο πλαισιώνεται από τις κ.κ. Στέλλα Καυκή πρόεδρο, Μαρία Μαλλά, α’ αντιπρόεδρο, Κούλα Μιχαλάκη, β’ αντιπρόεδρο, Μαρία Τσουκάρη, ταμία, Άννα Κοντούλη, ταμία, Αδφροδίτη Παντελίδη, βοηθό ταμία και μέλη τις κ.κ. Άρτζη Αγραπίδη, Ευαγγελία Αξιώτη, Νίνα Κοντολιού, Ειρήνη Κοντούλη,Μαρία Κουντουρούδα, Ιφιγένεια Δέλιου, Τζοάννα Καραθωμά,  Άγγελα Κοντολιού, Μαρκέλλα Κουτσούλια, Άννα Μαλλά, Ευγενία Μαλλά, Σταματία Ράλλη, Βούλα Σάββα, Παναγιώτα Σιταρά, Άννα Σταματινού και Πόπη Ζαννίκου.

Σε πρώτο πλάνο ο π. Δαμασκηνός Γκανάς, ο Σταύρος Χαβιάρας και τα άλλα στελέχη και μέλη της κοινότητας της Κοίμησης της Θεοτόκου Μπρούκλιν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Σε πρώτο πλάνο ο Γιώργος Μαλαφής και στο βάθος τα στελέχη του Συλλόγου Δαφνουσίων Χίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Σε πρώτο πλάνο ο Μάρκος Μαρινάκης, αριστερά και ο Γιώργος Μαλαφής. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Γιώργος Μαλαφής και η πεθερά του Μαρία Κουντουρούδα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι οικοδεσπότες Γιώργος και Κέη Μαλαφή. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.