ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο μεγαλοεπιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης, ο οποίος την περίοδο του χειμώνα με ολοσέλιδες καταχωρήσεις στον “Εθνικό Κήρυκα” είχε ζητήσει την αποπομπή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου θέτωντας την μάλιστα ως όρο για την χορήγηση χρημάτων για την ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου επιλέγη από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο να ηγηθεί του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου.

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Κατσιματίδης κατείχε και πάλι το πόστο του αντιπροέδρου του Αρχιεπικσοπικού Συμβουλίου στην τρικυμιώδη για την Εκκλησία και την ομογένεια τριετή θητεία του Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνα.

Η είδηση για τον διορισμό του κ. Κατσιματίδη στο ανώτατο αξίωμα που κατέχουν λαϊκοί στην πλουσιότερη επαρχία του θρόνου διέρρευσε την προηγούμενη εβδομάδα στον “Εθνικο Κήρυκα” και προ ολίγου η Αρχιεπισκοπή προέβη στην ανακοίνωση της αποφάσεως του Αρχιεπισκόπου.

Στο βήμα ο Τζον Κατσιματίδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής έχει ως εξής “ο Εντιμολ. κ. Γεώργιος Τσαντίκος και η Ελλογιμ. κ. Αικατερίνη Μπουφίδη-Walsh, υπέβαλαν στον Σεβ. κ. Ελπιδοφόρο τις οικειοθελείς παραιτήσεις τους εκ της θέσεως του Αντιπροέδρου και της Γραμματέως του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, αντιστοίχως.

Ο Αρχιεπίσκοπος μετά λύπης έκανε δεκτές τις εν λόγω παραιτήσεις, εξαίροντας την εύορκο υπηρεσία αμφοτέρων των εκλεκτών τέκνων της Εκκλησίας, διακριθέντων για το ήθος και για την εργατικότητα, για την ανιδιοτέλεια και την αφοσίωσή τους στην εκκλησιαστική τους αρχή.

Εις διαδοχήν δε των ανωτέρω ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος διόρισε τον μεν Εντιμολ. κ. Ιωάννη Κατσιματίδη, διακεκριμένο επιχειρηματία, στη θέση του Αντιπροέδρου, τον δε Εντιμολ. κ. Θεόδωρο Μποζονέλη, επιφανή δικαστικό, στη θέση του Γραμματέως, αντιστοίχως, του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου. Στα νέα στελέχη του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε καλή επιτυχία και επεκαλέσθη την ευλογία του Κυρίου.

Η επίσημη παράδοση και παραλαβή μεταξύ των ως άνω θα γίνει κατά την προσεχή συνεδρίαση του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.