ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. O ζωντανός θρύλος της Ελληνικής Παραδοσιακής μουσικής, Πετρολούκας Χαλκιάς και ο βιρτουόζος λαουτίστας, Βασίλης Κώστας, θα ενώσουν το ταλέντο τους το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 7.00 στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας σε μία από τις σημαντικότερες μουσικές εκδηλώσεις του φθινοπώρου στη Νέα Υόρκη. 

Η συναυλία, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση τύπου διοργανώνεται από την Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής σε συνεργασία με το Axion Estin Foundation, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη αλλά και την Kehila Kedosha Janina και έχει ως στόχο την προβολή της  Ηπειρώτικης μουσικής Παράδοσης, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως “The World’s Most Beguiling Folk Music” από τους Νew York Times Magazine.

Οι δύο σπουδαίοι πρεσβευτές της μουσικής της Ηπείρου θα συναντηθούν για να παρουσιάσουν το επερχόμενο δίσκο τους, με τίτλο «The Soul of Epirus» (Η ψυχή της Ηπείρου), που θα κυκλοφορήσει πριν την ερχόμενη συναυλία σε Ελλάδα και ΗΠA.

Στιγμιότυπο από μια συναυλία της προηγούμενης δεκαετίας του Πετρολούκα Χαλκιά. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση / Βασίλης Βερβερίδης.
Η αφίσα της συναυλίας
Στιγμιότυπο από μια συναυλία της προηγούμενης δεκαετίας του Πετρολούκα Χαλκιά. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση / Βασίλης Βερβερίδης.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.