Ο Σύλλογος Θυμιανουσίων γιόρτασε την 40ή επέτειο και αναβίωσε τα έθιμα της Μόστρας

0
Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα των Θυμιανουσίων της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Σύλλογος Θυμιανουσίων Χίου «Αγία Αρμιόνη» το βράδυ του Σαββάτο, 9 Μαρτίου 2019, διοργάνωσε στο «Terrace on the Park» στο Φλάσινγκ την 40ή ετήσια χοροεσπερίδα μετά δείπνου στο πλαίσιο της οποίας γιόρτασε την 40ή επέτειο της ιδρύσεως του Συλλόγου και αναβίωσε τα έθιμα της Μόστρας, της νίκης των Θυμιανουσίων επί των πειρατών.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικές Φρεζούλης απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» σχετικά με την εκδήλωση επεσήμανε ότι όπως όλες οι εκδηλώσεις συνδυάζουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου καθώς τα έσοδα από την εκδήλωση, τη λαχειοφόρο αγορά και από το λεύκωμα θα διατεθούν για την αποπεράτωση του ναού των Αγίων Αναργύρων στα Θυμιανά της Χίου.

«Η προσφορά μας στα Θυμιανά είναι αέναη» επεσήμανε ο κ. Φρεζούλης υπενθυμίζοντας ότι ο ναοί της Αγίας Ελένης και της Αργίας Ερμιόνης έχουν αναστηλωθεί με τον οβολό των Θυμιανουσίων της Αμερικής.

Εξ άλλου τα μηνύματα της προέδρου της κοινότητας και των άλλων φορέων τω Θυμιανών τα οποία συμπεριλαμβάνονται στο καλαίσθητο αναμνηστικό λεύκωμα μιλούν από μόνα τους και προβάλλουν την αέναη προσφορά των Θυμιανουσίων της Αμερικής στην ιδιαίτερή τους πατρίδα.

Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα των Θυμιανουσίων της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης.

Ο κ. Φρεζούλης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την οργανωτική επιτροπή με επικεφαλής τον Πίτερ Ματθαίο ως προέδρου και των Ηλιάνα και Τζον Σπανό ως συμπροέδρους, καθώς επίσης και για τη Ζωή Κουτσουπάκη, αντιπρόεδρο και συνάμα διευθύντρια του καταστήματος «Signature Bank» στο Μπέι Ριτζ του Μπρούκλιν για την υποστήριξη και έκδοση του αναμνηστικού λευκώματος.

Κατά τη διάρκεια της χοροεσπερίδας απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στους Νίκο Στέλιαρο, Αντώνιο Τάκο, Ελένη Αγγελάρα, Δημήτρη Αγγελάρα, Αφροδίτη Ανδρεάδη, Τόνυ Γαβαλά, Γεωργία Ρακιρτζή, Αννα Μαϊδιώτη, Γεώργιο Ρακιρτζή, Κώστα Σμυρνιούδη, Στέλλα Ματθαίου, Ελένη Φρεζούλη, Σταματία Ξενάκη, Μαρία Πετκοβίτσου, Δημήτριο Κλαδιά, Σωτήρη και Τζένη Κουτσούρα, Πωλ Τραμπάκουλο, Πλουμή Παπαλαζάρου και Ρούλα Μονιούδη.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.