ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την πραγματοποίηση εκδηλώσεων στη Νέα Υόρκη, με στόχο την ανάδειξη και προώθηση του Ολυμπιακού Ύμνου του Κωστή Παλαμά, ανακοίνωσαν, σε συνέντευξη προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαϊας, στην Πάτρα, η πρόεδρος του Συλλόγου Πατρινών Νέας Υόρκης, Τζίνα Γεωργίου και το Υπεύθυνος Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, Παναγιώτης Παπαδόπουλος – Σερέτης.

Πρόκειται για εκδηλώσεις οι οποίες τοποθετούνται χρονικά για την άνοιξη του 2020, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καλών Τεχνών Πάτρας “Κωστής Παλαμάς” και την ομάδα χειροσφαίρισης “Α.Ε. Πάτρας Ακαδημία των Σπορ”.

Στην συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν ακόμη, εκ μέρους του Συλλόγου Καλών Τεχνών, ο πρόεδρος Θεόδωρος Μαλλιάς, ενώ την Ακαδημία των Σπορ εκπροσώπησαν ο Υπεύθυνος Πολιτιστικών Θεμάτων, Γιώργος Κουρλέσης και ο Τεχνικός Διευθυντής και Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Γιώργος Παπαγιαννόπουλος.

Η Τζίνα Γεωργίου μετέφερε τους χαιρετισμούς των μελών του Δ.Σ. στου Συλλόγου, όπως επίσης και όλων των Αποδήμων Πατρινών, τονίζοντας ότι σύσσωμο το Συμβούλιο έχει την θέληση να φέρει εις πέρας το δεκαήμερο των εκδηλώσεων, με αφορμή και τον εορτασμό των 160 χρόνων από την ημέρα γέννησης του Κωστή Παλαμά.  Τόνισε ότι έχουν ήδη συζητηθεί οι τεχνικές λεπτομέρειες και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι εκδηλώσεις θα συμβάλουν στην αναβάθμιση του Συλλόγου, αλλά και την ανάδειξη του Ολυμπιακού Ύμνου του Κωστή Παλαμά.

Ο Πάνος Παπαδόπουλος – Σερέτης εκτίμησε πως οι νέες γενιές ομογενών, και όχι μόνο, θα μπορέσουν να γίνουν κοινωνοί, μέσω των εκδηλώσεων, του Ολυμπιακού Πνεύματος και του Ολυμπιακού Ιδεώδους.

Ο καθηγητής Θεόδωρος Μαλλιάς, ο οποίος είναι ο εμπνευστής της προώθησης του Ολυμπιακού Ύμνου του Κωστή Παλαμά, επεσήμανε πως παρέχεται η δυνατότητα να στηριχθεί,  από συλλόγους και φορείς της Νέας Υόρκης, η ανάδειξη του Ολυμπιακού Ύμνου του Κωστή Παλαμά από την UNESCO ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, δίνοντας άλλη βαρύτητα στην προσπάθεια που χρόνια τώρα γίνεται δια μέσω του ειδικού βιβλίου –  λευκώματος για τον Ολυμπισμό και τον Ολυμπιακό Ύμνο.

Ο Γεώργιος Κουρλέσης, ο οποίος εισηγήθηκε για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του Συλλόγου Πατρινών Νέας Υόρκης, ενώ ευχαρίστησε και τον Πατρινό συλλέκτη κ. Φίλιππα  Ανδρεόπουλο για την συλλογή Ολυμπιακών εκθεμάτων που παραχώρησε για τις ανάγκες της συνέντευξης.

Ο  τεχνικός διευθυντής της Α.Ε.Π. Ακαδημίας των Σπορ κ. Γιάννης Παπαγιαννόπουλος δήλωσε ότι στόχος είναι να στηριχθεί το εγχείρημα σε παγκόσμιο επίπεδο, τονίζοντας ότι θα έχει μεγάλη σημασία για την Πάτρα η ανάδειξη του Ολυμπιακού Ύμνου από την UNESCO ως παγκόσμια κληρονομιά.

Παρών στην συνέντευξη ήταν και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαϊας και ιδιοκτήτης της βιομηχανίας αναψυκτικών “Λουξ”, Πλάτων Μαρλαφέκας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.