Ο Σύλλογος Αγρινίου και Περιχώρων τίμησε τη μνήμη του προστάτη του

Στιμιότυπο από την Αρτοκλασία. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Σύλλογος Αγρινίου και Περιχώρων «Άγιος Χριστόφορος» ακολουθώντας πιστά την παράδοση το βράδυ της Κυριακής, 8 Μαϊου 2022 τίμησε τη μνήμη του προστάτη του και συνάμα πολιούχου του Αγρινίου με μια σειρά εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα στην Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τον Αρχιερατικό Εσπερινό και την Αρτοκλασία προεξάρχοντος του Επισκόπου Ευκαρπίας, κ. Ιερόθεου και ολοκληρώθηκαν με την δεξίωση που παρατέθηκε στην κοινοτική αίθουσα.

Ο ταμίας του Συλλόγου, κ. Δημήτριος Παλιούρας μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις κατανυκτικές στιγμές που βίωσαν καθώς παρακολουθούσαν τον Εσπερινό, προεξάρχοντος του Επισκόπου, κ. Ιερόθεου και βοηθούμενου υπό του π. Μελέτιου Μπουγά και του ιεροδιακόνου, κ. Βασιλείου που κατάγεται από την Αιτωλοακαρνανία.

Στην πώτη σειρά οι Δημήτριος και Ιωάννα Παλιούρα, στην δεύτερη Δήμητρα και Θεόδωρος Γαλατάς (πρόεδρος), Αλέξανδρος Παλιούρας, Αριστοτέλης Παλιούρας. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.

Ο Εσπερινός για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια συνέπεσε με την Γιορτή της Μητέρας και η προσέλευση των πιστών ήταν περιορισμένη.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Θεόδωρος Γαλατάς, κατά την διάρκεια της δεξίωσης ενημέρωσε τον Επίσκοπο, κ. Ιερόθεο και τους παρισταμένους για την δράση του Συλλόγου που σε λίγα χρόνια θα εορτάσει το χρυσό ιωβηλαίο και θα κάνει τον απολογισμό της πολυδιάστατης προσφοράς και δράσης στην ομογένεια και στο Αγρίνιο.

Ερωτηθείς για τις επικείμενες εκδηλώσεις ο κ. Παλιούρας επεσήμανε ότι τις προσεχείς εβδομάδες θα προετοιμαστούν για να παρελάσουν ενωμένοι στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης το μεσημέρι της Κυριακής, 5 Ιουνίου 2022.

Από αριστερά διακρίνονται οι κ.κ. Δημήτριος Παλιούρας,. Θεόσωρος Γαλατάς, Επίσκοπος Ευκαρπίας, κ. Ιερόθεος, Χριστόφορος Τριπουλάς και ο διάκονος Βασίλειος. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.

Στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ ο Σύλλογος Αγρινίου και Περιχώρων «Άγιος Χριστόφορος» το βράδυ του Σαββάτου γιόρτασε με μεγαλοπρέπεια την 42η επέτειο της ιδρύσεώς του. Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο ελληνικό εστιατόριο «Λατέρνα» και έδωσε τη δυνατότητα στους Αγρινιώτες να γιορτάσουν με λαμπρότητα την επέτειο και να εκφράσουν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν το πολυσχιδές έργο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Θεόδωρος Γαλατάς έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ανοδική πορεία του Συλλόγου, στην αλληλοβοήθεια και στη βοήθεια που προσφέρουν στην ιδιαίτερή τους πατρίδα. Παράλληλα, κάλεσε τους ομογενείς να συμμετάσχουν δυναμικά στην παρέλαση της Ομογένειας της Νέας Υόρκης.

Ο εν λόγω Σύλλογος είναι ένας από τους πιο δραστήριους φορείς της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και της Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας, Αμερικής και Καναδά.

Ο Δημήτριος Παλιούρας, ο Θεόδωρος Γαλατάς και ο Επίσκοπος Ευκαρπίας, κ. Ιερόθεος. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
Ο Επίσκοπος Ευκαρπίας Ιερόθεος, ο Χριστόφορος Τριπουλάς και διάκονος Βασίλειος, Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
Στην πώτη σειρά οι Δημήτριος και Ιωάννα Παλιούρα, στην δεύτερη Δήμητρα και Θεόδωρος Γαλατάς (πρόεδρος), Αλέξανδρος Παλιούρας, Αριστοτέλης Παλιούρας. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.