ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.  Ο ομογενής συνθέτης και ερμηνευτής «SoTiri» θα συμμετάσχει στον ετήσιο χορό της GOYA του Φλάσινγκ και μεταξύ άλλων θα ερμηνεύσει τα αγαπημένα για τους έφηβους τραγούδια «feta kai psomi» «Avgolemono», «Thes Pastichio», «One Lamb» και αρκετά άλλα.

Ο χορός θα λάβει χώρα το βράδυ της Παρασκευής, 24 Ιανουαρίου 2020 από τις 7.00 – 11.00 μ.μ. στην Σαραντάκειο Αίθουσα της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του ιδρύματος LUV ΜICHAEL για τον παιδικό αυτισμό.  

Ο παιδικός αυτισμός, ένα συνονθύλευμα γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων επηρεάζει μία στις 59 γεννήσεις σύμφωνα με την ιστοσελίδα του LUV ΜICHAEL  (https://luvmichael.com/about-us/) ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που σκοπό έχει να εκπαιδεύει νέα παιδιά με ειδικά προτερήματα και αυτισμό.

Η Τζούλη Ντουβέα, η οποία μίλησε με υπερηφάνεια για τη δράση της νεολαίας του Φλάσινγκ. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Τα παιδιά με αυτισμό τα διακρίνει μια ιδιαίτερη ομορφιά, δέχονται ερεθίσματα από το άμεσο περιβάλλον τους και αντιδρούν με το δικό τους χαρακτηριστικό τρόπο. Ο αυτισμός παρουσιάζει μια έξαρση τα τελευταία χρόνια γι’ αυτό οι προσπάθειες να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών είναι μεγαλύτερες.  

Στο ενδιάμεσο αγώνων του εφηβικού πρωταθλήματος μπάσκετ, συναντήσαμε στους διαδρόμους που οδηγούν στο γυμναστήριο της κοινότητας του Flushing τη Τζούλη Ντουβέα.

Η κυρία Ντουβέα μας εξήγησε την προσπάθεια που καταβάλει η Ελληνική κοινότητα στο να σταθεί αρωγός μαζί με άλλες ομάδες συμπολιτών προς τα παιδιά με αυτισμό που έχουν ανάγκη ιδιαίτερης φροντίδας, επίβλεψης και εκπαίδευσης.

Όπως δήλωσε στις «Αναμνήσεις» η κυρία Ντουβέα η οργάνωση GOYA της κοινότητας του Flushing με την συνδρομή της συμβούλου GOYA ΄0λγας Δάκη και τη συμμετοχή δεκάδων άλλων εθελοντών διοργανώνουν νεανικό γλέντι την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 με σκοπό να συγκεντρώσουν χρήματα με αποκλειστικό αποδέκτη την οργάνωση LUV MICHAEL.

Η οργάνωση LUV MICHAEL δραστηριοποιείται στην επιμόρφωση και επαγγελματική σταδιοδρομία παιδιών με αυτισμό.

Η αφίσα της εκδήλωσης των εφήβων του Φλάσινγκ.

Σύμφωνα με την κ. Ντουβέα ο παιδικός αυτισμός επηρεάζει άμεσα παιδιά της κοινότητά μας και δεν επιτρέπεται να μη συμβάλουμε ενεργά στην προσπάθεια της οργάνωσης LUV MICHAEL. Οτιδήποτε μπορεί να γίνει προκειμένου να καλυτερεύσει ο αγώνας για καλλίτερη ζωή παιδιών με ιδικές ανάγκες είναι άμεση προτεραιότητα όλων μας. Η κοινότητα του Flushing θα διαθέσει την αίθουσα εκδηλώσεων “Sarantakos Hall” και η GOYA της ιδίας κοινότητας με τη ενισχύσει δεκάδων εθελοντριών έχουν αναλάβει τα οργανωτικά. Θα προσφερθούν εκλεκτά φαγητά και αναψυκτικά. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα πλαισιώσει ο ομογενής SO TIRI με τις μεγάλες του επιτυχίες που έχουν συναρπάσει τη νέα γενιά. 

Καλούνται όλα τα παιδία από 13 έως 20 ετών της κοινότητας του Flushing αλλά και παιδία από τις άλλες Ελληνοαμερικάνικες κοινότητες του Queens να παρευρεθούν στο νεανικό γλέντι. Πέρα από τη διασκέδαση, με την παρουσία τους θα ενισχύσουν το έργο του LUV MICHAEL για παιδιά με αυτισμό.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι $30, μπορείτε να τα προμηθευτείτε στον ιστότοπο   https://saintnicholasflush.wixsite.com/goya/event-details/goya-dance-st-nicholas ή μέσω text στην Όλγα Δάκη (917) 584 – 0978

Ο «SoTiri», είναι γέννημα και θρέμμα της Ομογένειας. Το πραγματικό του όνομα είναι Μπίλι Αναστασίου και στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι. Οι γονείς του, Σωτήρης Αναστασίου και Δημητρούλα Κατέχη κατάγονται από την Ερείκουσα και την Ηγουμενίτσα, αντίστοιχα, και διαμένουν στο Μπρονξ.

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.