ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σείστηκε με όλη τη σημασία της λέξεως το ομογενειακό κέντρο εκδηλώσεων «North Ritz Club» στο Σαϊόσετ του Λονγκ Άϊλαντ από τους λεβέντικους χορούς των τριών γενεών των Τηλίων της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης και των φίλων τους που προσήλθαν για να γιορτάσουν την 110η επέτειο Συλλόγου Τηλίων Αμερικής η «Πρόοδος».

Ο δημοφιλής λυράρης και τραγουδιστής Αριστοτέλης Χατζηφούντας, ο οποίος ήρθε αποκλειστικά γι αυτή τη βραδιά από τη γενέτειρα και η ορχήστρα «Άνεμος» έδωσαν τον καλύτερο εαυτό και έδωσαν το έναυσμα στους τριακόσιους περίπου ομογενείς να ξεφαντώσουν μέχρι και τα μεσάνυχτα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανδρέας Γκούστας μιλώντας στις «Αναμνήσεις εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της εκδήλωσης και την απέδωσε στις άοκνες προσπάθειες της οργανωτικής επιτροπής με επικεφαλής την Χρυσή Βαγιανού – Λοΐζου.

Ο πρόεδρος Ανδρέας Γκούστας και ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ανδρέα Γκούστα.

Παράλληλα συνεχάρη το χορευτικό του Συλλόγου, το οποίο στην κυριολεξία έκλεψε την παράσταση, καθώς επίσης και τις τιμώμενες και τόνισε ότι αποτελούν υπόδειγμα για τη νεότερη γενιά του Συλλόγου.

Πρόκειται για την Αικατερίνη Μαυρομιχάλη, την πρώτη γυναίκα που είχε εκλεγεί ποτέ πρόεδρος και την Αλεξάνδρα Καβουνίδη, η οποία ήταν η πρώτη Ελληνοαμερικανίδα πρόεδρος που έχει εκλεγεί ποτέ.

Η κ. Χρυσή Βαγιανού – Λοΐζου μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επιτυχία της εκδήλωσης, συνεχάρη τις τιμώμενες και μεταξύ άλλων τόνισε: «Στα πρόσωπά τους τιμούμε όλους όσους αγωνίστηκαν και μας παρέδωσαν έναν δυναμικό σύλλογο και μας έδωσαν το έναυσμα να συνεχίσουμε κι εμείς αυτό το έργο. Είμαστε εδώ με τα παιδιά και τα εγγόνια μας που είναι εξίσου περήφανα για την καταγωγή μας. Η καρδιά της Τήλου χτυπάει δυνατά εδώ», είπε η κ. Λοϊζου

Ο Αριστοτέλης Χατζηφούντας και η ορχήστρα ‘Ανεμος”. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, ο οποίος συνεχάρη τον πρόεδρο και τα άλλα στελέχη και το ενδιαφέρον που αφιερώνουν στη διατήρηση των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων.

Στη συνέχεια ευλόγησε και έκοψε τη βασιλόπιτα.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στους συνδαιτυμόνες και το αναμνηστικό λεύκωμα για την 110η επέτειο της ιδρύσεως του Συλλόγου και η μαντινάδα: «Ρωτά ο Θεός τον άνθρωπος / Δώρο, Θεέ μου, στείλε μου / την σμαραγδένια Τήλο».

Από αριστερά διακρίνονται οι Στέλλα Βογιατζή, Αλεξάνδρα Καβουνίδη, Αννα Καραντώνη, Χρυσούλα Λοΐζου, Ανδρέας Γκούστας, Αννα Καμμά, Αννα Στρατηγάκη, Πόπη Σπαντοπανάγου, Αγγελος Κοτσίδης και Γιάννης Γιαννουράκης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ανδρέα Γκούστα.
Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα των Τηλίων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Ανδρέας Γκούστας με τον Αριστοτέλη Χατζηφούντα και τα μέλη της ορχήστρας “Ανεμος”. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ανδρέα Γκούστα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.