ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τις παλιές καλές εποχές, όταν η Ομογένεια γλεντούσε στο ιστορικό «Κρύσταλ Πάλας» θύμισε στους μεγαλύτερους, ο Σύλλογος Πατρινών «Κωστής Παλαμάς» που αναβίωσε με επιτυχία το Πατρινό Καρναβάλι, το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020, σε μια εκδήλωση που έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς ομογενείς να γιορτάσουν τις αποκριές, στο Κέντρο «Riccardo’s by the Bridge”, στην Αστόρια.

Ήταν μια βραδιά κόντρα στις απειλές των διάφορων ιών και κόντρα στις απαγορεύσεις για τις εκδηλώσεις που αφορούν το καρναβάλι στην Πάτρα, που όχι μόνο θύμισε την διασκέδαση στην Πάτρα, αλλά έδωσε χαρά σε μικρούς και μεγάλους με τα γνωστά μπουρμπούλια.

Η επιστροφή αυτής της σημαντικής εκδήλωσης, σηματοδότησε και την επιστροφή του Συλλόγου Πατρινών «Κωστής Παλαμάς» και μάλιστα με ένα τόσο δυναμικό τρόπο, έπειτα από ένα διάστημα πιο αραιών εκδηλώσεων, αλλά πάντα με το νού στο καρναβάλι της Πάτρας.

Η νεαρή πατρινής καταγωγής διάλεξε την φανέλα του διάσημου αθλητή Γιάννη Αντετοκούμπο από τους Μιλγουόκι Μπακς για την περίσταση. Φωτογραφία: ETA / Press.

Και φυσικά δεν έλειψαν απο το πάρτι ούτε οι γιατροί με τις ποδιές, ούτε οι νοσοκόμες με τις μάσκες, θέμα επίκαιρο, αλλά και των κλασικών αμφιέσεων όπως η Κλεοπάτρα και ο Φαραώ, ο Μπάτμαν και η Κάτγουμαν, οι Πειρατές, Μεξικάνοι με παραδοσιακές στολές και  σομπρέρο και οι κλασικοί Κλάουν.

Μιλώντας απο το μικρόφωνο, μέσα σε μια ατμόσφαιρα χαράς και συγκίνησης, η πρόεδρος του συλλόγου Πατρινών κ. Τζίνα Γεωργίου τόνισε ότι ο Σύλλογος γιορτάζει τα 40 χρόνια του Πατρινού Καρναβαλιού στη Νέα Υόρκη και επιστρέφει στην δράση με μια σειρά δραστηριοτήτων μέσα στους επόμενους μήνες. Αυτός άλλωστε ήταν και ο τίτλος της εκδήλωσης.

Ο κ. Πάνος Σερέτης, ανακοίνωσε με έμφαση ότι ο Σύλλογος «είναι εδώ για να μείνει». Και στην συνέχεια παρουσίασε την επόμενη σημαντική εκδήλωση με θέμα τον Ολυμπισμό και τον Ολυμπιακό Υμνο, που έγραψε ο Κωστής Παλαμάς, τον προσεχή Απρίλιο.

Η μεταμφίεση της νοσοκόμας ήταν απο τις πιο επίκαιρες. Εδώ με την ειδική μάσκα, προστασίας απο τον Κορωνοϊό. Φυσικά στην αίθουσα υπήρχε εκτός απο κανονικό γιατρό και μεταμφιεσμένος ως γιατρός. Φωτογραφία: ETA / Press.

Στην αίθουσα, απο νωρίς, εισέρχονταν τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου, οι περισσότεροι με αμφιέσεις που εντυπωσίαζαν. Ακόμα και οι μικροί φίλοι ήρθαν μεταμφιεσμένοι και έδωσαν ένα ιδιαίτερο χρώμα στην αίθουσα, που είχε στολιστεί με το λάβαρο του Δήμου Πατρέων για το Καρναβάλι και το λάβαρο του Κομιτάτου του Καρναβαλιού, αλλά και με πολλά πολύχρωμα μπαλόνια και σερπαντίνες και ειδικές καρναβαλικές φιγούρες. Σαν να βρισκόσουν σε μια γωνιά της Πάτρας τις Απόκριες.

Όσο για το κέφι, αυτό ήταν απτόητο. Μόλις μπήκαν στην αίθουσα τα μπουρμπούλια, κρατώντας κάτι ειδικές φωσφορούχες βέργες και έσβησαν τα φώτα, κορυφώθηκε ο χορός και δυνάμωσε η μουσική.

Αλλά όσα κι αν γράψουμε, μόνο οι φωτογραφίες και το βίντεο της εκδήλωσης, μπορεί να μεταφέρουν με ακρίβεια την ατμόσφαιρα που επικράτησε και δικαιολογημένα, όσοι συμμετείχαν, έδωσαν συγχαρητήρια στους υπεύθυνους για την όμορφη διοργάνωση.

Με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων κ. Κλεάνθη Μειμάρογλου, η Πρόεδρος Τζίνα Γεωργίου (Κλεοπάτρα) και ο Πάνος Σερέτης (Μπάτμαν). Φωτογραφία: ETA / Press.

Μεταξύ των χορηγών της εκδήλωσης ήταν η γνωστή εταιρεία εμφιάλωσης «Λούξ» από την Πάτρα, η επιχείρηση «Mediterranean Foods» και η εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών A&E Networks.

Μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης κ. Κλεάνθης Μεϊμάρογλου και ο πρόεδρος του Πανηλειακού Συλλόγου Νέα Υόρκης κ. Σωτήρης Κωνσταντακόπουλος, αλλά και εκπρόσωποι άλλων συλλόγων. Όπως  είπαν,  σε σχετική συνομιλία, στελέχη του συλλόγου «Κωστής Παλαμάς» στόχος για την επόμενη χρονιά είναι να συμμετέχουν όλοι οι σύλλογοι της Πελοποννήσου.

Η επιτυχημένη αυτή  βραδιά, ολοκληρώθηκε με κλήρωση λαχνών και πλούσια δώρα στους τυχερούς.

Στο τραπέζι με τις περισσότερες μεταμφιέσεις. Διακρίνεται και ο Μεξικάνος με το Σομπρέρο. Φωτογραφία: ETA / Press.
Ο κ. Γιώργος Γεωργίου σε ρόλο Κλάουν με την μικρή Χαβανέζα, την Εμα. Φωτογραφία: ETA / Press.
Για τον φακό των «Αναμνήσεων» ποζάρει η οικογένεια του κ. Πάνου Σερέτη. Ο Μπάτμαν, η Κάτγουμαν και οι πολεμιστές του Πολέμου των Άστρων. Φωτογραφία: ETA / Press.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.