Του Αποστόλη Ζουπανιώτη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. (https://www.greeknewsonline.com) Ο πρόεδρος Τράμπ είναι έτοιμος να υποστηρίξει τους χριστιανούς σ’ όλο τον κόσμο και να υποστηρίξει ασφαλώς και το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και την Μητέρα μας Εκκλησία», δήλωσε το βράδυ της Τρίτης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής που βρίσκεται στην αμερικανική πρωτεύουσα για να συμμετάσχει στη διάσκεψη για τις θρησκευτικές ελευθερίες που διοργανώνει στο Σατέιτ Ντιπάρτμεντ ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, με συμμετοχή υπουργών Εξωτερικών και θρησκευτικών ηγετών απ’ όλο τον κόσμο, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί την Τρίτη το απόγευμα στο Οβάλ Γραφείο, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ο υπουργός Υγείας, Αλεξ Αζάρ κι ο αρχιεπισκοπικός επίτροπος π. Αλέξανδρος Καρλούτσος.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ενώ υποδέχεται τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο. Φωτογραφία: Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Σε δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος δήλωσε ευτυχής γιατί είχε την αναπάντεχη χαρά και τιμή να συναντηθεί με τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο, τον υπουργό Υγείας και άλλους υπουργούς, καθώς και μέλη του Κογκρέσου.

«Διαπίστωσα ότι ο πρόεδρος είναι ένας γνήσιος, ειλικρινής, ευθύς και επικοινωνιακός άνθρωπος, ίδιος με αυτόν που βλέπουμε στην τηλεόραση. Μου μίλησα με μεγάλη εγκαρδιότητα και χάρηκα τη συζήτηση».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής είπε πως διαπίστωσε ότι ο πρόεδρος Τραμπ «είναι έτοιμος να υποστηρίξει τους χριστιανούς σ’ όλο τον κόσμο. Να φανεί υπερασπιστής των μειονοτήτων και των διωκομένων χριστιανών. Και θα υποστηρίξει ασφαλώς και το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και την Μητέρα μας Εκκλησία σε όλες τις προσπάθειες του Πατριαρχείου μας».

Ο κ. Ελπιδοφόρος είναι πιθανόν να έχει την Τετάρτη συνάντηση και με τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, στο περιθώριο της διάσκεψης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ενώ υποδέχεται τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο. Φωτογραφία: Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.