Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρουμελιωτών στην κοπή πίτας του κυβερνείου Ν. Υ. (βίντεο)

0
Από αριστερά διακρίνονται οι π. Νικόλαος Πάρος, Δημήτριος Παλιούρας, π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος, Γιάννης Νικολόπουλος, Αντώνης Σερέτης, Γιάννης Τσίγκας, Γιώργος Θωμόπουλος, Πολύκαρπος Κοτρώνης και Φάνης Τσιαμτσιούρης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις/ Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. ‘Οαση με όλη την σημασία της λέξεως αποτέλεσε η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας που διοργάνωσε το μεσημέρι της Κυριακής, 15ης Ιανουαρίου 2023 στο εστιατόριο «Λουκούμι», στην Αστόρια το κυβερνείο της Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας Αμερικής και Καναδά.

Πρόκειται για την πρώτη δια ζώσης εκδήλωση μετά από δύο χρόνια λόγω της πανδημίας και παραβρέθηκαν ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας Αμερικής και Καναδά, κ. Γιάννης Τσίγκας, ο ιερατικός προϊστάμενος και ο εφημέριος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος και π. Νικόλαος Πάρος, αντίστοιχα, ο γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, κ. Πολύκαρπος Κοτρώνης, καθώς επίσης και αντιπρόσωποι από όλα τα σωματεία των Ρουμελιωτών της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης.

Η εκδήλωση την προ κορωνοϊού εποχή λάμβανε χώρα στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια με μεγαλύτερη ασφαλώς συμμετοχή, αλλά εφέτος λόγω του εμφυλίου σπαραγμού η ηγεσία του κυβερνείου αποφάσισε να την διοργανώσει σε ουδέτερο χώρο.

Κυριάρχο θέμα στα πηγαδάκια ήταν ο εμφύλιος σπαραγμός στην Ομοσπονδία και οι πρόεδροι των συλλόγων και ο κυβερνήτης εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να συμβάλλουν στην επίτευξη της εκεχειρίας προκειμένου όλες οι δυνάμεις της ομογένειας να στραφούν στην διοργάνωση της παρέλασης για την 202η επέτειο της Ελληνικής Παλιγγενεσίας, που όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» θα λάβει χώρα την Κυριακή, 30 Απριλίου 2023.

«Νομίζω ότι η παρέλαση θα πρέπει να γίνει, να μην χάσουμε την παρέλαση. Εάν χαθεί η παρέλαση θα χάσουμε κάτι από τον Ελληνισμό, κάτι που πρέπει να το υποστηρίξουμε όλοι οι Σύλλογοι. ‘Ολος ο Ελληνισμός να στηρίξει την παρέλαση», διεμήνυσε ο κ. Νικολόπουλος.

Ο Κυβερνήτης της Ομοσπονδίας στη Νέα Υόρκη, Γιάννης Νικολόπουλος κατά την προσφώνησή του στην κοπή της πίτας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι αξιώθηκαν μετά από τρία χρόνια να διοργανώσουν την εκδήλωση και μεταξύ άλλων τόνισε: «Καλή χρονιά σε όλους για την σημερινή ημέρα. Εύχομαι αυτός ο χρόνος να είναι γεμάτος υγεία και να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα».

Ο κυβερνήτης Γιάννης Νικολόπουλος, αριστερά και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας Αμερικής και Καναδά, Γιάννης Τσίγκας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις/ Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιάννης Τσίγκας αναφέρθηκε στους στόχους της νέας ηγεσίας και τόνισε ότι η ισχύς εν τη ενώσει και ότι πρέπει να προσελκύσουμε η νέα γενιά.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την προσφορά των Ρουμελιωτών στην κοινότητα, στην Εκκλησία και κατ΄ επέκταση στον ελληνισμό και ευχήθηκε επιτυχίες το 2023.  

Από αριστερά διακρίνονται οι Δημήτριος Παλιούρας, Αντώνης Σερέτης, Κώστας Βλάχος, Γιάννης Νικολόπουλος και Γιάννης Τσίγκας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις/ Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.