Ο πρόεδρος Μπάιντεν κρίνει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πρέπει να λαμβάνει απόρρητες ενημερώσεις από τις υπηρεσίες πληροφοριών

1
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν / Φωτογραφία: AP Photo/Alex Brandon

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. (ΑΠΕ – ΜΠΕ) Ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πιστεύει ότι ο προκάτοχός του, ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ, δεν πρέπει να έχει πρόσβαση στις ενημερώσεις των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών στο αρχηγό του κράτους, εξαιτίας της «αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς του».

«Δεν νομίζω», απάντησε ο κ. Μπάιντεν ερωτηθείς από τη Νόρα Ο’ Ντόνελ, παρουσιάστρια του CBS News, αν θεωρεί πως ο κ. Τραμπ πρέπει να λαμβάνει τις ενημερώσεις.

«Εξαιτίας της αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς του, ανεξαρτήτως της εξέγερσης», εξήγησε ο κ. Μπάιντεν, αναφερόμενος στην αιματηρή εισβολή οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου.

Στις ΗΠΑ είναι άγραφη παράδοση οι πρώην πρόεδροι να συνεχίζουν να λαμβάνουν ενημερωτικά δελτία από τις υπηρεσίες πληροφοριών και αφού εγκαταλείπουν το αξίωμα.

Ο μεγιστάνας καταφερόταν συχνά εναντίον των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών και δεν δεχόταν ιδιαίτερα μακρές ενημερώσεις από στελέχη τους κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Λευκό Οίκο. Την επόμενη εβδομάδα, είναι αντιμέτωπος με τη δεύτερη δίκη του στη Γερουσία, αυτή τη φορά για υποκίνηση εξέγερσης, καθώς μερικές ώρες πριν από την έφοδο στο Καπιτώλιο είχε προτρέψει τους οπαδούς του να «δώσουν μάχη» εναντίον της κύρωσης των αποτελεσμάτων των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, στις οποίες ηττήθηκε.

Ερωτηθείς ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία του σε περίπτωση που ο κ. Τραμπ συνεχίσει να λαμβάνει τις διαβαθμισμένες ως άκρως απόρρητες ενημερώσεις, ο Τζο Μπάιντεν απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση.

«Θα προτιμούσα να μην εικοτολογήσω δημόσια. Απλώς νομίζω πως δεν είναι ανάγκη να λαμβάνει (…) ενημερώσεις από τις υπηρεσίες πληροφοριών. Σε τι ωφελεί να του δίνονται; Ποια επίπτωση έχει, πέραν του ότι θα μπορούσε να ολισθήσει και να πει κάτι (απόρρητο);», διερωτήθηκε ο Δημοκρατικός πρόεδρος.

-Advertisement-


1 COMMENT

  1. Ο Μπάιντεν δεν είναι ο Πρόεδρος διότι δεν
    πλειοψήφισε στην πραγματικότητα. Οι επί
    πλέον ψήφοι ήταν μαϊμού.
    Και δεν έχει σημασία τι λέγει αυτός αλλά
    τι λέγει το Σύνταγμα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.