Ο πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης εκλέχτηκε πρόεδρος της 5ης Επιτροπής του ΟΗΕ

0
27
Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της επιτροπής. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κύπρου στον ΟΗΕ.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη, Πρέσβης Ανδρέας Δ. Μαυρογιάννης, εκλέχθηκε τη Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2019, πρόεδρος της Πέμπτης Επιτροπής (Επιτροπή για Διοικητικά και Δημοσιονομικά θέματα) για την 74η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης.

Στην ομιλία του κατά την πρώτη επίσημη συνάντηση της Πέμπτης Επιτροπής της 74ης Συνόδου, ο κ. Μαυρογιάννης εξέφρασε ευγνωμοσύνη για την τιμή που σηματοδοτεί για τον ίδιο και την Κύπρο η εκλογή του, καθώς και την εκτίμησή του στην Ομάδα κρατών Ασίας-Ειρηνικού για την προώθηση της υποψηφιότητάς του σε αυτό το σημαντικό και δύσκολο αξίωμα. Αναλαμβάνοντας την Προεδρία, διαβεβαίωσε για τη δέσμευσή του σε μια παραγωγική και έγκαιρη ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής.

Κατά την τρέχουσα σύνοδο, η Πέμπτη Επιτροπή θα εξετάσει – μεταξύ άλλων – τον προϋπολογισμό των Ηνωμένων Εθνών για το έτος 2020, που θα είναι ο πρώτος ετήσιος προϋπολογισμός του Οργανισμού από τη δεκαετία του ‘70, καθώς και διοικητικές και δημοσιονομικές πτυχές των ειδικών πολιτικών αποστολών και των ειρηνευτικών επιχειρήσεων των Ηνωμένων Εθνών. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.