Ο κρουνός που δώρισαν οι Καστοριείς της Ν. Υόρκης επαναλειτούργησε μετά από δεκαετίες

0

ΚΑΣΤΟΡΙΑ. Ένας από τους πέντε κρουνούς – βρύσες που δώρισε ο Σύλλογος Καστοριέων «Ομόνοια» την δεκαετία του 1930 κατέστη εκ νέου λειτουργικός και μάλιστα στην περιοχή Ντολτσό της Καστοριάς.

Ο Δήμος της Νέας Υόρκης διοργάνωσε ειδική τελετή στην οποία παρέστη και ο πρόεδρος του Συλλόγου Καστοριέων «Ομόνοια» Δήμος Σιώκης.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανάρτησης στον λογαριασμό του Δήμου Καστοριέων στο Facebook: Στην περιοχή Ντολτσό βρίσκεται σήμερα μία από τις πέντε βρύσες – κρουνούς που το 1930 δώρισε στην Καστοριά ο Σύλλογος Καστοριέων Νέας Υόρκης «Ομόνοια» (Society of Kastorians “Omonoia” New York), οι οποίες απομακρύνθηκαν και χάθηκαν με το πέρασμα του χρόνου!

Ο κρουνός

Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ, μετά από υπόδειξη του Προοδευτικού Συλλόγου Καστοριάς, βρήκαν εγκαταλειμμένη τη μία από αυτές και την εγκατέστησαν στο Ντολτσό, καθιστώντας την λειτουργική!

Μεγάλη η ικανοποίηση του προέδρου του Συλλόγου, Δήμου Σιώκη, ο οποίος μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, Πέτρο Τόσκο, και τον Διευθυντή της επιχείρησης, Πάνο Διαμαντόπουλο, έδωσαν το παρών στο σημείο όπου εγκαταστάθηκε η βρύση, που ξυπνά θύμησες στους Καστοριανούς!

Κάνετε κλικ στους συνδέσμους για να δείτε τα βίντεο

https://www.facebook.com/watch/?v=816304726159864

https://www.facebook.com/watch/?v=627839965352384

Ο κρουνός.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.