ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η αγωνία της πρώτης ημέρας της νέας σχολικής χρονιάς, ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των γονιών και των παππούδων και γιαγιάδων και όχι στα πρόσωπα των μικρών μαθητών, που περίμεναν με ανυπομονησία να εισέλθουν για πρώτη φορά στο ημερήσιο σχολείο του Αγίου Δημητρίου, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, το πρωί της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου.

H Εκκλησία μας γιόρταζε εχθές την γέννηση της Θεοτόκου. Ακόμα και τα μικρότερα παιδιά, αυτά που θα έμπαιναν για πρώτη φορά σε τάξη, είχαν ένα χαμόγελο στο πρόσωπο τους.

Αρκετά μάλιστα από αυτά, με την παρότρυνση των γονιών τους, πήγαν πρώτα στην Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και άναψαν ένα κερί και μετά ανέβηκαν τα λιγοστά σκαλιά για να μπουν στο σχολείο.

Γονείς και παππούδες συνόδευσαν την Πέμπτη τους μαθητές του δημοτικού στην πρώτη μέρα του σχολείου στον Άγιο Δημήτριο στην Αστόρια. Φωτογραφία: ETA / Press

Αλλά παιδιά συνοδευόταν από τους Παππούδες ή τις γιαγιάδες. Όλα τα παιδιά είχαν μαζί τους τα περίφημα backpack (τσάντα για την πλάτη).

Από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι του σχολείου οργάνωσαν την είσοδο τους με τέτοιο τρόπο που θύμιζε μια κανονική υπερ-παραγωγή στο Μπρόντγουεϊ. Είχαν υψώσει ένα μεγάλο πανό με το σύνθημα «Welcome Back Students» και για να τονίσουν την σημασία της πρώτης μέρας έβαλαν μπαλόνια πάνω στο τραπέζι που υπήρχαν «οι λίστες» με τα ονόματα και τις τάξεις των μαθητών.

Η υποδοχή λοιπόν ήταν ένα από τα στοιχεία που εντυπωσίασαν τους μαθητές του δημοτικού. Ένα άλλο στοιχείο, ήταν το γεγονός ότι εδώ και μια εβδομάδα οι δάσκαλοι και οι δασκάλες ετοίμαζαν με μεράκι τις αίθουσες και τις στόλιζαν με αφίσες και φωτογραφίες.

Οι δάσκαλοι και το διδακτικό προσωπικό του ημερησίου σχολείου υποδέχθηκαν την Πέμπτη τους μαθητές με ανοικτές αγκαλιές κι ένα πανό που τοποθέτησαν στην είσοδο του σχολείου. Φωτογραφία: ETA / Press

Μιλώντας με έναν βετεράνο δάσκαλο, εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι για τη νέα χρόνια προγραμματίζει να φέρει τους μαθητές σε επαφή με ανθρώπους που ζουν και εργάζονται ανάμεσα μας, είναι δηλαδή ζωντανά και δραστήρια κύτταρα της Ελληνο-αμερικανικής κοινότητας και εν γένει της Ομογένειας.

Το σκηνικό της πρώτης ημέρας ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, όταν και πάλι οι γονείς και οι παππούδες ή οι γιαγιάδες περίμεναν με αγωνία τους μαθητές για να πληροφορηθούν από πρώτο χέρι τις εντυπώσεις τους.

Η ημέρα και η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε λοιπόν στο μεγαλύτερο και παλαιότερο ημερήσιο σχολείο με τους καλύτερους οιωνούς.  

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.