Ο Καραγκιόζης φτιάχνει βαλίτσες για Σαν Φρανσίσκο

0
Η ταινία Καραγκιόζης.

Ο Καραγκιόζης φτιάχνει βαλίτσες και ξεκινά να πάει στην ομογένεια, κάνοντας πρώτη στάση στο Σαν Φρανσίσκο.

Η πρώτη εξολοκλήρου animated ελληνική ταινία μεγάλου μήκους με ήρωα τον πολυαγαπημένο Καραγκιόζη, που αγκαλιάστηκε από το ελληνικό κοινό και συνεχίζει επιλεκτικά τις προβολές της σε σχολεία και χώρους πολιτισμού, ξεκινάει το φεστιβαλικό της ταξίδι στις 23 Απριλίου συμμετέχοντας στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο, που φέτος κλείνει 20 χρόνια ζωής. Σε αυτή την επετειακή εκδήλωση η ταινία «Καραγκιόζης, The Movie» θα συναντηθεί με τους Έλληνες θεατές του εξωτερικού αλλά και επίλεκτους καλεσμένους που ανήκουν στη βιομηχανία του animation στην Αμερική.

Στο φεστιβάλ θα παρευρεθεί για να παρουσιάσει την ταινία, η κυρία Αναστασία Μάνου, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρίας White Fox S.A. και παραγωγός της ταινίας. Στο πλαίσιο της παρουσίασής της θα αναφερθεί στην καινοτόμο προσπάθεια παραγωγής ταινιών μεγάλου μήκους κινουμένων σχεδίων στην Ελλάδα, την ανάγκη προσθήκης στοιχείων της πολιτιστικής κληρονομιάς στα εξαγώγιμα προϊόντα μας και θα παρουσιάσει και αποσπάσματα από τη νέα ταινία και σειρά κινουμένων σχεδίων που έχει προστεθεί στην παραγωγική της φαρέτρα.

«Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που επιλέχθηκε η ταινία μας να συμμετάσχει στο 20ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο. Ο ελληνισμός της διασποράς μάς έχει στείλει πολλά μηνύματα ρωτώντας για την ταινία μας και εκφράζοντας την επιθυμία ο Καραγκιόζης μας να παιχθεί και εκτός Ελλάδας. Πιστεύω πως ξεκινώντας από το Σαν Φρανσίσκο ανοίγεται ο δρόμος για να ταξιδέψει η ταινίας μας «Καραγκιόζης, The Movie» εκτός ελληνικών συνόρων, με συμμετοχές και σε άλλα, ενδεχομένως, φεστιβάλ αλλά και εκδηλώσεις της ελληνικής μας ομογένειας.» δηλώνει η κα Μάνου. «Ο Καραγκιόζης δεν είναι απλώς ο κεντρικός χαρακτήρας του παραδοσιακού Θεάτρου Σκιών. Είναι ο χαρακτήρας που ονοματοποίησε ένα είδος θεάματος και αφήγησης παιδικού παραμυθιού με το οποίο μεγάλωσαν γενιές και γενιές. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, αυτή η μορφή ψυχαγωγίας παραμένει ζωντανή και ανατροφοδοτείται για περισσότερο από έναν αιώνα καθώς περνάει με χιούμορ προβλήματα, αναγκαιότητες και ταλέντα άμεσα συνδεδεμένα με την ελληνική ψυχή, πάντα με την αισιοδοξία ότι όλα μπορούν να γίνουν καλύτερα»

Η ταινία «Καραγκιόζης, The Movie» σε συσκηνοθεσία των Άκη Καρρά, Χρήστου Λειβαδίτη και Αικατερίνης Παπαγεωργίου και σενάριο του Άθου Δανέλλη, άνοιξε στις ελληνικές αίθουσες στη δεύτερη θέση του box-office και τώρα συνεχίζει το ταξίδι της, όπου υπάρχουν οικογένειες που θέλουν να διασκεδάσουν με τον πλέον παραδοσιακά αρχετυπικό ήρωα του θεάτρου σκιών, απολαμβάνοντάς τον στην μεγάλη οθόνη τρισδιάστατο.

Πηγή: ΕΡΤ

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.