ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ιστορικός Σύλλογος Ευρυτάνων Αμερικής «Παναγία η Προυσιώτισσα», ακολουθώντας πιστά την παράδοση τιμά και εφέτος την μνήμη της προστάτιδας του και κατ΄ επέκταση της Ευρυτανίας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα λάβουν χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου (196-10 Νοrthern Blvd., Flushing, N.Y., 11358) στον οποίο αποθησαυρίζεται η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας Προυσιώτισσας.

Οι εκδηλώσεις, όπως ανέφερε στην ανοικτή πρόσκληση προς άπασα την ομογένεια η πρόεδρος του Συλλόγου Ελένη Καλογερά θα ξεκινήσουν το βράδυ της Κυριακής, 22ας Αυγούστου 2021 και ώρα 7:00 μ.μ. με τον Εσπερινό μετ’ Αρτοκλασίας που θα τελέσει ο π. Αριστείδης Γαρίνης και την περιφορά της θαυματουργού εικόνας και θα ολοκληρωθούν την Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021 με την Θεία Λειτουργία.

Η κ. Καλογερά ανακοίνωσε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για την ακύρωση της δεξίωσης με τις πεντανόστιμες πίτες που ετοιμάζουν οι Ευρυτάνισσες μανάδες και γιαγιάδες, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Το δώρο που πρόσφερε στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο εκ μέρους του Συλλόγου η πρόεδρος κ. Ελένη Καλογερά, ήταν η εικόνα της Παναγίας της Προυσιώτισσας που ήρθε απο την ομώνυμη Μονή στον Προυσό. Φωτογραφίες: ETA PRESS.

«Αυτή την στιγμή προέχει η προστασία της υγείας των μελών και των στελεχών του Συλλόγου μας καθώς επίσης και των μελών της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ που μας τιμούν με την παρουσία τους. Η παράλλαξη Δέλτα είναι πιο μεταδοτική και πιο επικίνδυνη, καθώς μπορεί να μολυνθούν ακόμη και όσοι έχουν εμβολιαστεί. Τα μέλη και τα στελέχη μας έχουν ήδη εμβολιαστεί και καλούμε όλους τους ομογενείς να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους», επεσήμανε η κ. Καλογερά.

Ο Σύλλογος Ευρυτάνων Αμερικής «Παναγία η Προυσιώτισσα», όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ιδρύθηκε το 1912 και είναι ένας από τους αρχαιότερους εθνικοτοπικούς συλλόγους της Αμερικής. Είναι ενεργό μέλος της Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας, καθώς επίσης και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προάσπιση και προώθηση των εθνικών μας θεμάτων.

Η προσφορά του συλλόγου στην ομογένεια, στην Εκκλησία και στην παιδεία, καθώς επίσης και στην Ευρυτανία είναι αδιάλειπτη και αέναη.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.