ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Γιάννης Μινάρδος το βράδυ της Παρασκευής εισήλθε χαμογελαστός στο Κεφαλλονίτικο Σπίτι στην Αστόρια,  αφ’ ενός μεν για να γνωρίσει τους πρωτεργάτες του εράνου, αφ’ ετέρου δε για να γνωρίσει τον χώρο όπου προ πέντε περίπου μηνών συγκεντρώθηκαν οι τετρακόσιοι και πλέον «Καλοί Σαμαρείτες», οι οποίοι με τη γενναιοδωρία τους παρείχαν τη δυνατότητα στον Γιάννη να περπατήσει και πάλι και να ατενίσει το μέλλον με αισιοδοξία.

Ήταν αν όχι η μόνη τουλάχιστον μια από τις ελάχιστες φορές που δε χρειάστηκαν συστάσεις, διότι τον Γιάννη τον γνώριζαν από τα βίντεο που είχαν προβληθεί κατά τη διάρκεια της ερανικής εκδήλωσης, καθώς επίσης και από τις επικοινωνίες που είχαν με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Το λεξιλόγιό μου είναι πολύ φτωχό και ανίκανο να περιγράψει τα αισθήματά μου και την ευγνωμοσύνη για όλους εσάς και τις εκατοντάδες των ομογενών που ενέσκηψαν στο πρόβλημά μου. Συμμερίστηκαν τον πόνο μου και σε χρόνο ρεκόρ κατάφεραν να αλλάξουν τα δεδομένα», δήλωσε στις «Αναμνήσεις» ο Γιάννης Μινάρδος.

Στιγμιότυπο από τη συζήτηση που σκολούθησε στο Γραφείο του Συλλόγου Κεφαλλονιτών “Κέφαλος”. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ερωτηθείς για το νέο τεχνικό μέλος επεσήμανε ότι του παρείχε τη δυνατότητα να σταθεί και πάλι στα πόδια του και να πετάξει το μπαστούνι που χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος.

Το παλιό τεχνητό μέλος είχε διάρκεια ζωής πέντε ετών και έπρεπε να είχε αντικατασταθεί  προ 22 ετών, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης στη γενέτειρα και της αναλγησίας του κρατικού μηχανισμού ήταν υποχρεωμένος να παραμείνει καθηλωμένος.    

Η επιτυχημένη από κάθε άποψη ερανική εκδήλωση όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης, 6 Ιουνίου 2019, στο Κεφαλλονίτικο Σπίτι στην Αστόρια και συγκεντρώθηκαν πάνω από $ 55.000. Πρόκειται για μια από τις πιο επιτυχημένες ερανικές εκδηλώσεις του 2019 τόσο ως προς την συμμετοχή, όσο και ως το ποσό που συγκεντρώθηκε.

Γενική άποψη της αίθουσας όπου διοργανώθηκε η ερανική εκδήλωση για τον Γιάννη Μινάρδο. Φωτογραφία: Maria Tolios Photography.

Ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Κεφαλλονιτών «Κέφαλος», κ. Νίκος Αλυσανδράτος, μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή έκβαση του εράνου και τόνισε ότι «η αποψινή βραδιά είναι μια από τις πιο συγκινητικές, διότι έχουμε ανάμεσά μας τον άνθρωπο, τον οποίο αγαπήσαμε από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε για τη δραματική κατάστασή του και την επιτακτική ανάγκη αγοράς και τοποθέτησης νέου τεχνικού μέλους».

«Η προσφορά των ομογενών δε σταμάτησε το βράδυ της 6ης Ιουνίου 2019, αλλά συνεχίστηκε και μερά από αυτήν και όλα τα χρήματα εστάλησαν για τον προαναφερόμενο σκοπό. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς διότι  απόψε γίναμε μάρτυρες της διαφοράς που έκαναν οι εκατοντάδες «Καλοί Σαμαρείτες», οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας», επεσήμανε ο κ. Αλυσανδράτος υπενθυμίζοντας ότι για τον Σύλλογο Κεφαλλονιτών Νέας Υόρκης η φιλανθρωπία είναι σήμα κατατεθέν και ότι δικαιολογεί πλήρως το στάτους του μη κερδοσκοπικού οργανισμού.

Ο εν λόγω σύλλογος προ μερικών ετών μόλις πληροφορήθηκε ότι ένας συμπατριώτης τους και συγκεκριμένα ο Βενέδικτος Μιλιαρέσης είχε μείνει άστεγος δεν παρέμεινε αδρανής. Έσπευσε στο πλευρό του και δεν του εξασφάλισε μόνο στέγη, αλλά του παρείχε τη δυνατότητα να αισθανθεί ότι ανήκει στη μεγάλη και δυναμική οικογένεια του Κέφαλου και ότι έχει πολλά αδέλφια.

Από αριστερά διακρίνονται οι Νίνα Αναστασοπούλου, Τζένη Εκμετζίδου, Μαρία Βαγγελάτου, Νίκος Αλυσανδράτος, Ειρήνη Μιχαλάτου Πόπη Μιχαλάτου και Μάκης Νικολόπουλος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Τον Αύγουστο 2019 ο Βενέδικτος άφησε την τελευταία του πνοή. Ο Σύλλογος εξέπληξε και πάλι την ομογένεια και την Κεφαλονιά, διότι κάλυψε όλα τα έξοδα της κηδείας, του απεύθυνε τον ύστατο χαιρετισμό στον ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων, Ταξιάρχου και Γερασίμου στο Γκρίνπορτ του Λονγκ Αϊλαντ και εν συνεχεία παρακολούθησε τον ενταφιασμό του στο ελληνικό τμήμα του Κοιμητηρίου του Γκρίνπορτ.

Η ορκωτή λογίστρια και συνάμα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του εν λόγω συλλόγου Τζένη Εμεξεζίδη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής το καλοκαίρι στη γενέτειρα επισκέφθηκε το ιατρείο της Interkinetik, που έχει αναλάβει την τοποθέτηση του προσθετικού μέλους του Γιάννη Μινάρδου  και είδε οιδίοις όμμασι την καταπληκτική δουλειά που γίνεται και προχθές το βράδυ μοιράστηκε με τους πρωτεργάτες του εράνου τις μοναδικές εμπειρίες.

Από αριστερά διακρίνονται οι Χαρά Σαριδάκη, Δρ. Τζον Ξεθάλης, Δημήτρης Φιλιππίδης, Νίνα Αναστασοπούλου, Νίκος Αλυσανδράτος, Δρ. Απόστολος Τσουμπαριώτης και Δρ. Νικόλαος Καλούδης, οι οποίοι συμμετείχαν στην ερανική εκδήλωση. Φωτογραφία: Maria Tolios Photography
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.