ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο μεγιστάνας Τζορτζ Μάρκους (George Marcus), από τον Άγιο Φραγκίσκο εξελέγη τελετάρχης της παρελάσεως της 14ης Απριλίου 2019 στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης. Την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια της πανομογενειακής συγκέντρωσης που διοργανώθηκε στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια ο πρόεδρος της επιτροπής παρελάσεως Πέτρος Γαλάτουλας.

Ο κ. Γαλάτουλας ανακοίνωσε ότι έχουν ήδη κατασταλάξει και σε δύο άλλους υποψηφίους και ότι αναμένουν την επίσημη αποδοχή από τους ίδιους.

Ο Τζορτζ Μάρκους είναι 78 ετών, διαμένει στον Αγιο Φραγκίσκο και είναι ένας από τους πλουσιότερους αυτοδημιούργητους ομογενείς. Το «Forbes» τον κατατάσσει στην 1605η θέση του καταλόγου των δισεκατομμυριούχων του έτους 2019. Η περιουσία του το 2015 ανερχόταν στο ένα δισεκατομμύριο, ενώ σήμερα ανέρχεται στα 1.5 δισεκατομμύρια.  

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=uy0MU-n602I&feature=youtu.be” width= https=”yes”]

Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του (54%) προέρχεται από την κτηματομεσιτική εταιρεία «Marcus & Millichap», την οποία ίδρυσε το 1971 και είναι εισαγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών της Νέας Υόρκης. Ο τελετάρχης είναι ιδρυτής της εταιρείας Essex Property Trust και άλλων εταιρειών και είναι μια από τις σημαντικές προσωπικότητες της ομογένειας στη Δυτική Ακτή

Επίτιμοι τελετάρχες έχουν εκλεγεί η Κύπρια Ευρωβουλευτής, Ελένη Θεοχάρους και η Ερμιόνη Κατσίφα, αδερφή του αδικοχαμένου Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Η φετινή παρέλαση είναι αφιερωμένη στην 100ή επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και στις πανομογενειακές συγκεντρώσεις συμμετέχει πάντα πολυμελής αντιπροσωπεία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά και των Ποντιακών Συλλόγων «Κομνηνοί» της Νέας Υόρκης και «Πόντος» του Κονέκτικατ.

Στην πρώτη σειρά μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Τιμολέων Κόκκινος, Βασίλειος Γκουρνέλος και Γιάννης Νικολόπουλος.

Ο κ. Γαλάτουλας αναφέρθηκε στη πρόσφατη απόφαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας και τόνισε ότι όσοι ψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι ανεπιθύμητοι για την ομογένεια και ότι θα συμμετάσχουν μόνο ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Γεώργιος Πατούλης και ο περιφερειάρχης Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας οι οποίοι συμμετείχαν στα συλλαλητήρια  που διοργανώθηκαν στη γενέτειρα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλεάνθης Μεϊμάρογλου επεσήμανε ότι έχουμε εισέλθει στην τελική ευθεία για την παρέλαση και ότι οι εκδηλώσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Ο κ. Μεϊμάρογλου συνεχάρη τα στελέχη και τα μέλη της επιτροπής παρελάσεως και τον πρόεδρο του Παγκυπρίου Συνδέσμου και της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ, ο οποίος για μια ακόμη χρονιά έχει αναλάβει τη διοργάνωση του επισήμου δείπνου που θα παρατεθεί το Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, στο Ξενοδοχείο Χίλτον.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, ο οποίος ανέπεμψε την προσευχή κάλεσε τους ομογενείς να ενισχύσουν το έργο της επιτροπής παρελάσεως.

Ο συμπρόεδρος της επιτροπής παρελάσεως, Δρ. Γεώργιος Τσιούλιας αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης και στην παρέλαση και τόνισε ότι μας παρέχουν μια μοναδική ευκαιρία για να αναδείξουμε τις πανανθρώπινες αξίες της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, για να εκδηλώσουμε την υπερηφάνειά μας για την ελληνική καταγωγή και «να τεστάρουμε τα εθνικά μας αντανακλαστικά».

Μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Σταύρος Βοθγιουκλάκης, Δημήτρης Βεκιαρέλης, Γιώργος Αγγελάκης, Ευστάθιος Βαλιώτης, Γιάννης Κριαράς, Γιώργος Γεωργόπουλος, Ηρακλής Κρεμμύδας, Σπύρος Δερδεμέζης και Σάκης Σερέτης.

Ο Βασίλειος Εγκλέζος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει η επιτροπή για τις πωλήσεις των λαχείων και τόνισε ότι έχουν ήδη εισπράξει $15.000.

Ο Νίκος Μπάρδης,  ο οποίος ηγείται της επιτροπής λευκώματος επεσήμανε ότι έχουν ήδη εισπραχτεί  20.000 δολάρια και ότι τις προσεχείς ημέρες θα εισπράξουν άλλες $20.000 και κάλεσε τους ομογενείς να στηρίξουν το έργο τους ούτως ώστε να ξεπεράσουν τον αρχικό στόχο των $100.000.

Η Σπυριδούλα Τσουκαλά παρουσίασε τις αφίσες για τη συναυλία που θα διοργανώσουν το βράδυ της Παρασκευής 12 Απριλίου 2019 στο Aviation High School στο Λονγκ Αϊλαντ Σίτι με την Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρου και τόνισε ότι το εισιτήριο είναι $20.00.

Ο ταμίας της παρελάσεως Δημήτρης Παλιούρας, τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν εισπράξει $15.000 από τις πωλήσεις των λαχείων, $20.000  από το λεύκωμα και $19.000 από τη δωρεά της προηγούμενης εβδομάδας του Λου Κάτσου. Παράλληλα τόνισε ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα αναμένουν τουλάχιστον εξήντα χιλιάδες δολάρια από τις κρατήσεις για το επίσημο δείπνο στο Ξενοδοχείο Χίλτον.

Ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής και της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ αναφέρθηκε στο επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας και τόνισε ότι διοργανώνεται στο Ξενοδοχείο Χίλτον προκειμένου να είναι πιο ελκυστικό για γερουσιαστές, βουλευτές και άλλους προσκεκλημένους.

Διευκρίνισε ότι η αίθουσα είναι χωρητικότητας 450 ατόμων εκ των οποίων οι 50 θα είναι προσκεκλημένοι. Οι τιμές κάθε τραπεζιού κυμαίνονται στις $5.000, $3.000 και $2.000, ενώ τα εισιτήρια για μεμονωμένα άτομα είναι $200.

Σε πρώτο πλάνο διακρίνονται οι Αντώνης Βασιλόπουλος, Φώτης Γερασόπουλος, Δήμος Σιώκης, Στέφανος Αμανατίδης και Γεώργιος Τσιλφίδης.

Ο υπεύθυνος της εκδήλωσης με τα χορευτικά Στέφανος Αμανατίδης επεσήμανε ότι οι προετοιμασίες συνεχίζονται και ότι θα συμμετάσχουν πολλά χορευτικά.

Διαμαρτυρία

Η εν λόγω συγκέντρωση διοργανώθηκε μία μέρα μετά τη δεξίωση του Δημάρχου Νέας Υόρκης Μπιλ Ντε Μπλάσιο που αντί να ανακηρύξει την 25η Μαρτίου ως Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας ανακήρυξε την 19η Μαρτίου ως Ημέρας Αριάνας Χάφιγνκτον και τόσο η έδρα όσο και το ακροατήριο εξέφρασαν τη δυσφορία τους για τη στάση του Δημάρχου.

Ο πρόεδρος της επιτροπής παρελάσεως Πέτρος Γαλάτουλας αναφέρθηκε στην παραβίαση του πρωτοκόλλου και μεταξύ άλλων τόνισε ότι «είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει κανένας εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην εξέδρα».

Ο κ. Γαλάτουλας τόνισε ότι θα σταλεί επιστολή διαμαρτυρίας στο Δήμαρχο.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλεάνθης Μεϊμάρογλου επεσήμανε ότι η φετινή εκδήλωση είχε εκτροχιαστεί και ότι ευτυχώς που υπήρξε και ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ο οποίος έδωσε το πραγματικό νόημα της γιορτής.

Ο Ντίνος Ράλλης και άλλοι ομογενείς που πήραν το λόγο έκαναν λόγω για προσβλητικές πράξεις και εξέφρασαν την πεποίθηση ότι τέτοιου είδους πράξεις πρέπει να δώσουν το έναυσμα της συσπείρωσης των ομογενών.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.