Η ομογενής πολιτειακή βουλετής Νικολ Μαλιωτάκη έβαλε πλώρη για το Κονγκρέσο

Ο κ. Ηλίας Κάτσος (δεύτερος απο δεξιά) μαζί με την κ. Αντρια Κατσιματίδη και την Νικόλ Μαλλιωτάκη εν μέσω άλλων παραγόντων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Φωτογραφία: ETA-PRESS

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στο φημισμένο «Russian Tea Room» κάτω απο την σκιά της περίφημης και μεγάλων διαστάσεων γυάλινης ρωσικής αρκούδας να δεσπόζει στην αίθουσα, η πολιτειακή βουλευτής απο το Μπρούκλιν και το Στειτεν Αιλαντ κ. Νικόλ Μαλιωτάκη, έδωσε την Πέμπτη, εναν απο τους πρώτους προεκλογικούς λόγους, μετά την ανακοίνωση της προθεσής της να διεκδικήσει την έδρα στην Ομοσπονδιακή βουλή.

Την εκδήλωση που είχε στόχο την συγκέντρωση χρημάτων για την εκστρατεία της Νικόλ, οργάνωσε ο ομογενής κ. Ηλίας (Λου) Κάτσος, πρόεδρος του τμήματος 25 «Δελφοί» της ΑΧΕΠΑ και πρόεδρος της οργάνωσης EMBCA. Παρευρέθηκαν επιφανή στελέχη  του Ρεπουμπλικανικού κόμματος της Νέας Υόρκης με επικεφαλής την περιφερειακή αντιπρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην πολιτεία της Νέας Υόρκης Άντρια Κατσιματίδη. Η Άντρια υπηρετεί παράλληλα και ως πρόεδρος του ίδιου κόμματος για το Μανχάταν.

Απο αριστερά ο κ. Ντίνος Ράλλης, η Αντρια Κατσιματίδη, ο κ. Ηλίας (Λου) Κάτσος, , η Νικόλ Μαλλιωτάκη, ο κ. Παύλος Κοτρώτσιος εκδότης της εφημερίδας «Hellenic News of America» και η Αφροδίτη Κοτρώτσιου. Φωτογραφία: ETA-PRESS

O κ. Κάτσος παρουσίασε τη Νικόλ και εξήγησε ότι ο Ελληνισμός στην Αμερική χρειάζονται μια φωνή δυνατή όπως αυτή της Νικόλ που θα ενώσει την φωνή της με τους υπόλοιπους Ελληνοαμερικανούς και φιλέλληνες βουλευτές στο Κογκρέσο.

Όπως ανέφερε στις «Αναμνήσεις» ο κ. Κάτσος αυτή η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει ιδιαίτερη σημασία για την Νικόλ καθώς μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να περάσει σε δωρεές το όριο των 250 χιλιάδων δολαρίων, όποτε και θα λάβει μεγαλύτερη υποστήριξη στον αγώνα της, από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Ταυτόχρονα η υποστήριξη αυτή θα της δώσει την ευκαιρία να αποφύγει μια πιθανή προκριματική διαδικασία με άλλους Ρεπουμπλικάνους υποψήφιους, στην ίδια περιφέρεια.

Η Άντρια Κατσιματίδη τόνισε ότι είναι ευτυχής που συμμετέχει στην εκδήλωση και επεσήμανε ότι θα πρέπει να παλαίψουμε για να πετύχουμε την εκλογή της Νικόλ και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την στηρίξουμε στην δύσκολη αυτή εκλογική περιφέρεια.

Η Νικόλ Μαλλιωτάκη ευχαρίστησε τόσο τον κ. Κάτσο όσο και την κα. Κατσιματίδη και εξήγησε στους παρευρισκόμενους, ότι όπως πιστεύει, τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να κάνει το άλμα και να μεταπηδήσει μετά από εννιά θητείες στην πολιτειακή βουλή, έχοντας πρόσφατη την εμπειρία που απόκτησε διεκδικώντας την ψήφο για το αξίωμα του δημάρχου σε έναν αγώνα που είχε δίπλα της άλλους εφτά υποψηφίους.

Κι όμως, όπως είπε, παρά τις αντιξοότητες κατάφερε να συγκεντρώσει το 67% του ποσοστού των ψήφων στην περιφέρεια όπου είναι και η έδρα που θα διεκδικήσει.  Η περιφέρεια την οποία θα διεκδικήσει η Νικόλ Μαλλιωτάκη, αντλεί τα δύο τρίτα των ψήφων απά το Στέιτεν Άιλαντ και το ένα τρίτο από το Μπρούκλιν.

Χρειάζομαι, τόνισε, όχι μόνο τους ψήφους των Ρεπουμπλικάνων αλλά και των Δημοκρατικών για να κερδίσω την έδρα αυτή. Έτσι άλλωστε, δικαιολόγησε και την παρουσία πολλών Ομογενών, που αν και ανήκουν στο Δημοκρατικό Κόμμα εντούτοις έδωσαν το παρών τους για να βοηθήσουν με την παρουσία τους την Νικόλ Μαλλιωτάκη.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.