Ο Ελπιδοφόρος συγκαλεί στην Καλιφόρνια την Β’ Μοναστική Σύναξη

1
Στιγμιότυπο από τη Μοναστική Σύναξη. Φωτογραφία: Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μέσα στα πλαίσια της προβολής του μοναχισμού ο οποίος τις τελευταίες δεκαετίες παρουσιάζει άνθιση στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος ανακοίνωσε τη σύγκληση της Β´ Μοναστικής Συνάξεως μεταξύ 12-14 Οκτωβρίου ε. έ. στην Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Fresno Καλιφόρνιας, με γενικό θέμα: «Η πνευματική κληρονομιά του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού και ο εν Αμερική μοναχισμός».

Ως γνωστόν, μετά την επιτυχία της Α´ Μοναστικής Συνάξεως του έτους 2019, μεσολάβησε η πανδημία, η οποία ανάγκασε την Αρχιεπισκοπή να αναβάλει επ᾽ αόριστον τη συνέχιση και καθιέρωση αυτής ωραίας εκδήλωσης.

Ομιλητές στη Σύναξη αυτή θα είναι οι: α) Πανοσιολ. Αρχιμ. Παΐσιος, Ηγούμενος της εν Αριζόνα Ι. Μονής του Αγίου Αντωνίου, β) Οσιολ. Μοναχή Μαρκέλλα, Ηγουμένη της Ι. Μονής Ζωοδόχου Πηγής Fresno Καλιφορνίας, γ) Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιωσήφ, Ηγούμενος της Ι. Μονής Αγίου Νεκταρίου Roscoe Νέας Υόρκης, δ) Οσιολ. Μοναχή Μελάνη, Ηγουμένη της Ι. Μονής Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Wisconsin, και ε) Οσιολ. Μοναχή Ολυμπιάδα, Ηγουμένη της Ι. Μονής Αγίας Σκέπης White Haven, Pennsylvania.

Τη διοργάνωση και τον συντονισμό της Συνάξεως ανέθεσε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος στο Θεοφιλ. Επίσκοπο Ναζιανζού κ. Αθηναγόρα, Αρχιγραμματέα τῆς Ι. Επαρχιακής Συνόδου.

Από αριστερά διακρόνονται οι Μητροπολίτης Σικάγου, Ναθαναήλ, ο Μητροπολίτης Ντένβερ Ησαϊας, ο Αρχιεπίσκοπος, κ. Ελπιδοφόρος, ο Μητροπολίτης Ατλάντας, κ. Αλέξιος και ο Επίσκοπος Μωκησού Δημήτριος. Στιγμιότυπο από την πρώτη μοναστική σύνοδο.

Τέλος, σχετικά με τη Σύναξη ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε τα εξής: «Ο μοναχικός βίος είναι αναπόσπαστο τμήμα της ορθόδοξης πνευματικότητας και της παρουσίας της εκκλησίας μας στον κόσμο αυτό. Τα μοναστήρια ήταν, είναι και θα παραμείνουν πάντοτε οι οάσεις και τα καταφύγια του λαού του Θεού εν μέσω της ερήμου της σημερινής πραγματικότητας, η οποία κυριαρχείται από το κοσμικό φρόνημα, την απόκλιση από ευαγγελικό κήρυγμα και την αποξένωση από τις χριστιανικές αρχές. Γι᾽ αυτό ο λαός μας αγαπά και αγκαλιάζει τα μοναστήρια και τα υποστηρίζει διαχρονικά στην ιστορία της εκκλησίας. Η Σύναξη αυτή έχει σκοπό τη σύσφιγξη των σχέσεων τόσο μεταξύ των ιδίων των μονών, όσο και μεταξύ των μοναχών και της ιεραρχίας της εκκλησίας μας στην Αμερική».

-Advertisement / Διαφήμιση-

1 COMMENT

  1. Λύκος με προβιά προβάτου πάει να αλώσει
    και τα Μοναστήρια, στόχος τα εισοδήματα …..
    των μοναστηριών.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.