Έρανος Αρχιεπισκοπής Καναδά για το Νοσοκομείο Βαλουκλή που κάηκε στην Πόλη

1
Το Νοσοκομείο Βαλουκλή τυλιγμένο στις φλόγες.

ΤΟΡΟΝΤΟ. Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά, κ. Σωτήριος μέσω μιας εγκυκλίου εκφράζει την θλίψη του για τις ζημιές που προκάλεσε η πυρκαγιά στο νοσοκομείο Βαλουκλή και συνάμα ανακοινώνει την διενέργεια εράνου για την ανοικοδόμηση του ιστορικού νοσοκομείου.

Παράλληλα καλεί τους ηγέτες των ενοριών και των κοινοτήτων το Σάββατο, 6 Αυγούστου, και την Κυριακή 7 Αυγούστου κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας να περιφέρουν έκτακτο δίσκο γι αυτό τον σκοπό.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου προς τους Θεοφ. Επισκόπους, Ευλαβ. Ιερατικώς Προϊσταµένους, Αξιότ. Προέδρους και Εντιµ. Μέλη των Διοικ. Συµβουλίων, Εντιµολ. Άρχοντες του Οικουµ. Πατριαρχείου, Φιλοπτώχους Αδελφότητες, Κατηχητικά και Ελληνικά Σχολεία, Νεολαία και όλες και όλους τους ευλαβείς χριστιανούς.

Αγαπητοί εν Κυρίω,

Τώρα που σας γράφω, καίγεται ολοσχερώς το μοναδικό γηροκομείο του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου. Εκατόν (100) και πλέον ηλικιωμένοι άνθρωποι, οι οποίοι είναι οι ηλικιωμένοι – οι γονείς μας, οι παππούδες μας και οι γιαγιάδες μας, που θυσιάστηκαν να μας μεγαλώσουν – βρίσκονται άστεγοι.

Φανταστείτε τον πόνο, την θλίψη και την αγωνία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και της Μητρός Εκκλησίας γενικά. Τι περιμένουν αυτοί από εμάς; Ποιο είναι το καθήκον μας; Και τι περιμένει ο Θεός από εμάς; Όλοι περιμένουν να δώσουμε χέρι βοηθείας, να αποδειχθούμε πραγματικά χριστιανοί, παιδιά που νιώθουν τον πόνο των γονέων τους.

Θερμά παρακαλώ τους αδελφούς ιερείς να περάσουν δίσκο στο εκκλησίασμα κατά τη Θεία Λειτουργία στη γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και την Κυριακή 7 Αυγούστου. Παρακαλώ οι ιερείς, οι πρόεδροι και τα διοικητικά συμβούλια, οι φιλόπτωχες αδελφότητες και οι Άρχοντες του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου να κάμουν παν το δυνατόν ώστε ο έρανος αυτός να επιτύχει.

Το συνολικό ποσό του Εράνου θα αποσταλεί στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, ώστε το ιστορικό γηροκομείο του Βαλουκλή να ανεγερθεί εκ νέου καλύτερο.

Με πατρική αγάπη και θερµές ευχές

Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά, κ. ΣΩΤΗΡΙΟΣ

-Advertisement / Διαφήμιση-

1 COMMENT

  1. Έρανος επιχείρηση εικονόμας…..
    Δεν χρειάζεται , οι Έλληνες της Κων/πόλης
    είναι ελάχιστοι.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.