Ο Ε/Αμερικανός Πέτρος Γκικουρίας υποψήφιος στην Χειμάρρα

1
Η αφίσα του υποψηφίου δημάρχου της Χειμάρρας Πέτρου Γκικουρία.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ομογενής επιχειρηματίας από το Όσεαν Σίτι του Μέριλαντ Πέτρος Γκικουρίας μέσω μιας ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την δημαρχία της Χειμάρρας.

Ο Πέτρος Γκικουρίας είναι πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στο Όσεαν Σίτι του Μέριλαντ, ηγέτης των Χειμαρριωτών της Αμερικής και συνάμα στέλεχος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής.  

Στις επαναληπτικές εκλογές τις 4ης Αυγούστου 2024 κατεβαίνει ως υποψήφιος της «Ομόνοιας» και των κομμάτων της αντιπολίτευσης και θα αναμετρηθεί με τον εκλεκτό του Σοσιαλιστικού Κόμματος και του Εντι Ράμα, πρώην βουλευτή, πρώην υπουργό και νυν περιφερειάρχη Αυλώνα, Βαγγέλη Τάβο.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας Πέτρος Γκικουρίας. Φωτογραφία: Facebook.

Ο κ. Γκικουρίας πρωτοστάτησε στον αγώνα της ομογένειας για την απελευθέρωση του εκλεγμένου δημάρχου της Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρη και μόλις πληροφορήθηκε ότι η εκλογική επιτροπή ανακήρυξε έκπτωτο τον Φρέντυ Μπελάρη και κήρυξε επαναληπτικές εκλογές στις 4 Αυγούστου αποφάσισε να εισέλθει στον πολιτικό στίβο.

Γέννημα και θρέμμα της ηρωϊκής Χειμάρρας ο Πέτρος Γκικουρίας δεν λησμόνησε ποτέ τον τόπο του και μάλιστα πρωτοστάτησε στην αγώνα για την κατοχύρωση και προάσπιση των περιουσιών των απανταχού Χειμαρριωτών στην Χειμάρρα, καθώς επίσης και για την κατοχύρωση και διασφάλιση των διεθνώς αναγνωρισμένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.

Η διακήρυξη που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό μιλάει από μόνη της και έρχεται να υπενθυμίσει στους συμπολίτες του ότι ο Πέτρος Γκικουρίας θα είναι ο δήμαρχος όλων των Χειμαρριωτών και θα αγωνιστεί ώστε «η επόμενη ημέρα για τον Δήμο Χειμάρρας να έχει πρόγραμμα! Αυτό που υπερψήφισαν οι πολίτες της Χιμάρας πέρσι τον Μάιο.

Ο Πέτρος Γκικουρίας

«Η επόμενη μέρα έχει δουλειά. Έχει λύσεις! Έχει επενδύσεις! Έχει Ευρώπη! Έχει Δημοκρατία, την οποία εγγυάται πρώτα από όλους ο Δήμαρχος! Έχει Δήμαρχο που θα έχει πόρτες ανοιχτές στα Τίρανα, στις Βρυξέλλες, στην Αθήνα, αλλά και στην Ουάσινγκτον για να διεκδικήσει το καλύτερο για την επόμενη ημέρα της Χειμάρρας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πέτρος Γκικουρίας.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της διακήρυξης του υποψήφιου δημάρχου της Χειμάρρας Πέτρου Γκικουρία:  

Αγαπητοί συμπολίτες,

Ο Δήμος Χειμάρρας δεν έχει άλλον χρόνο για χάσιμο. Εδώ και χρόνια ο τόπος μας, η Χειμάρρα, το Λούκοβο και η Βράνιστα μένουν πίσω, ενώ ο κόσμος προχωρά μπροστά. Ένας τόπος ευλογημένος και πανέμορφος με ικανούς και εργατικούς ανθρώπους που προκόβουν σε όλο τον κόσμο, δεν είναι σήμερα αντάξιος ούτε των δυνατοτήτων, ούτε των προγόνων μας, ούτε των πολιτών του, ούτε πολύ περισσότερο των παιδιών μας.

Επί 12 χρόνια η Δημοτική Αρχή δεν είχε τη δύναμη να σχεδιάσει και να υλοποιήσει όσα χρειάζονται. Ένας Δήμαρχος κομματικός, εντολοδόχος της Κυβέρνησης, σπατάλησε πολύ χρόνο, για να κάνει ελάχιστα.

Από αριστερά διακρίνονται οι Σταύρος Ζιώγκας,Πέτρος Γκικουρίας, Αλέκα Καλουδέλη, Νίκος Γκατζογιάννης, Χρυσούλα Ζηκοπούλου, Γιάννης Κατσίμπαρης, Εύα Καντλή, Στέιση Κούμπη, Νίκη Πάλλα και Γιώργος Νάνης.

Όταν οι πολίτες της Χειμάρρας αποφάσισαν να αλλάξουν Δήμαρχο, δεν τους επετράπη. Ο παλαιός Δήμαρχος που έχασε τις εκλογές παρέμεινε στο Δημαρχείο και ο Δήμαρχος που κέρδισε τις εκλογές, ο Φρέντης Μπελέρης, βρέθηκε στη φυλακή με κατασκευασμένες κατηγορίες. Όλο αυτό το διάστημα η Χειμάρρα ουσιαστικά δεν έχει Δήμαρχο.

Βλέποντας όλα αυτά και μαθαίνοντας ότι προκηρύχθηκαν δημοτικές εκλογές για τις 4 Αυγούστου, πήρα την απόφαση να κάνω ένα βήμα μπροστά για τον τόπο, να θέσω υποψηφιότητα για Δήμαρχος και να ζητήσω από τα πολιτικά κόμματα, από τους συλλόγους και από κάθε έναν συμπολίτη να στηρίξει αυτή την υποψηφιότητα για να προχωρήσουμε στην επόμενη ημέρα.

Έχω γεννηθεί στους Δρυμάδες και προέρχομαι από μια οικογένεια που αγωνίστηκε για δύο ιερούς αγώνες: για τον Τόπο μας και για τη Δημοκρατία. Δούλεψα σκληρά στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, έμαθα πολλά εργαζόμενος στον τομέα της εστίασης και της φιλοξενίας. Και όλες αυτές τις γνώσεις και τις εμπειρίες θέλω να της αξιοποιήσω στον τόπο μου, εργαζόμενος μαζί με τους συμπατριώτες μου για την προκοπή και την ανάπτυξή της Χειμάρρας σε όλους τους τομείς.

Στις 4 Αυγούστου δεν ψηφίζουμε για Πρωθυπουργό, ψηφίζουμε για Δήμαρχο! Ψηφίζουμε για την επόμενη ημέρα της Χιμάρας!

Από αριστερά διακρίνονται οι Νίκη Πάλλα, Στέιση Κούμπη, Πέτρος Γκικουρίας, Γιώργος Νάνης, Νικόλαος Γκατζογιάννης, Γιάννης Κατσίμπαρης, Εύα Καντλή, Χρυσούλα Ζηκοπούλου, Έλλη Ζιώγκα και Σταύρος Ζιώγκας.

Η επόμενη ημέρα για τον Δήμο Χειμάρρας δεν θα έχει αποκλεισμούς. Δεν θα έχει παιδιά και αποπαίδια. Μονίμους κατοίκους και αποδήμους. Σοσιαλιστές και Δημοκρατικούς. Δικούς μας και μη δικούς μας.

Δεν θα έχει διαφθορά. Δεν θα έχει ανασφάλεια για την περιουσία του κάθε πολίτη. Δεν θα έχει διορισμένο Δήμαρχο, που εφαρμόζει πιστά τις εντολές όσων θέλουν να σφετεριστούν τις περιουσίες μας. Από όπου κι αν προέρχονται αυτοί.

Είμαστε όλοι δημότες Χειμάρρας και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας διχάσει, όσο ψηλά και αν βρίσκεται. Πάνω από όλους και από όλα είναι τοπικό συμφέρον!

Η επόμενη ημέρα για τον Δήμο Χειμάρρας έχει πρόγραμμα! Αυτό που υπερψήφισαν οι πολίτες της Χειμάρρας πέρσι τον Μάιο.

Η επόμενη μέρα έχει δουλειά. Έχει λύσεις! Έχει επενδύσεις! Έχει Ευρώπη! Έχει Δημοκρατία, την οποία εγγυάται πρώτα από όλους ο Δήμαρχος! Έχει Δήμαρχο που θα έχει πόρτες ανοιχτές στα Τίρανα, στις Βρυξέλλες, στην Αθήνα, αλλά και στην Ουάσινγκτον για να διεκδικήσει το καλύτερο για την επόμενη ημέρα της Χειμάρρας.

Με αυτά τα λόγια ζητώ τη στήριξη και την ψήφο σας!

Πέτρος Γκικουρίας

Υποψήφιος Δήμαρχος Χειμάρρας

-Advertisement / Διαφήμιση-

1 COMMENT

  1. I know him since 2000, I have only good things to say about him. He is a hardworking, self-made person, capable of accoplising everything. Petros is an excellent choice!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.