Ο Ελληνοαμερικανός επενδυτικός σύμβουλος που ήταν «μετρ» στις απάτες

0
Απάτη.

Ο 55χρονος Ελληνοαμερικανός, σε συνεργασία με έτερα άτομα, εμφανιζόταν ως διευθυντής πωλήσεων και επενδυτικός σύμβουλος και παρότρυνε επιχειρηματίες να επενδύουν τα χρήματα τους σε εταιρείες με έδρα τις ΗΠΑ

Εμφανίσιμος, ευγενικός, κοσμογυρισμένος. Αυτή είναι η εικόνα που έβγαζε προς τα έξω ένας 55χρονος ο οποίος παρουσιαζόταν ως επενδυτικός σύμβουλος και έπειθε ανυποψίαστους πολίτες να επενδύσουν τα χρήματά τους σε εταιρείες «φαντάσματα».

Η δράση του ωστόσο, η οποία εκτείνεται χρονικά από το 2014, έμελε να σταματήσει το απόγευμα της Τρίτης (20/12) όταν εντοπίστηκε και συνελήφθη από στελέχη του Τμήματος Αναζητήσεων στην Κηφισιά.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο 55χρονος Ελληνοαμερικανός, σε συνεργασία με έτερα άτομα, εμφανιζόταν ως διευθυντής πωλήσεων και επενδυτικός σύμβουλος και παρότρυνε επιχειρηματίες να επενδύουν τα χρήματα τους σε εταιρείες με έδρα τις ΗΠΑ, ενώ φέρεται να εμπλέκεται και σε υποθέσεις πλαστογραφίας κατά τρίτων προσώπων. 

Όταν τα θύματά του πείθονταν και του εμπιστεύονταν τα χρήματα τους, τότε εξαφανιζόταν. «Έλεγε σε επιχειρηματίες πως έχει επενδυτικές ευκαιρίες και πως κατέχει εταιρείες στις οποίες επένδυαν θα κέρδιζαν πολλά χρήματα. Τους έλεγε για παράδειγμα πως αν επενδύσετε σε αμοιβαία θα λάβετε μεγάλα επιτόκια. Εκείνοι τον πίστευαν και έπεφταν στην παγίδα» εξήγησαν στο kathimerini.gr πηγές με γνώση της υπόθεσης. 

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το κέρδος που αποκόμισε ο 55χρονος από τις απάτες ανέρχεται σε τουλάχιστον 240.000 ευρώ, ενώ φέρεται να έχει εμπλακεί σε 27 υποθέσεις. 

Πηγή: https://www.kathimerini.gr/

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.