ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της ανερχόμενης φαρμακοβιομηχανίας «Sigmapharm Laboratories», Δρ. Σπύρος Σπυρέας το πρωί της Τρίτης, 14ης Μαϊου 2019 επέστρεψε στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου «Long Island University»  του Μπρούκλιν για να παραλάβει το επίτιμο διδακτορικό και να διδάξει για μια ακόμη φορά.

Αυτή τη φορά δεν δίδαξε σε έναν περιορισμένο αριθμό φοιτητών, όπως την δεκαετία του ΄90, αλλά σε τρεις περίπου χιλιάδες φοιτητές, τους καθηγητές και στις χιλιάδες των γονέων που στην κυριολεξία είχαν κατακλύσει το Barclays Center του Μπρούκλιν.

Οι απόφοιτοι είχαν σχεδόν κατακλύσει την αρένα και στην εξέδρα δίπλα στην πρόεδρο Kimberly R. Cline, τους αντιπροέδρους και τους κοσμήτορες είχαν καθίσει ο Δρ. Σπύρος Σπυρεάς και ο Δρ. Naif A. Al-Mutawa, οι οποίοι ήταν και οι κεντρικοί ομιλητές της τελετής αποφοίτησης και συνάμα οι αποδέκτες των επιτίμων διδακτορικών τίτλων Επιστημών (Doctor of Science) και Γραμμάτων (Doctor of Human Letters) αντίστοιχα.

Αν και οι ομιλίες τους διέφεραν ως προς το περιεχόμενό τους, εν τούτοις εμπεριείχαν κοινές νουθεσίες και υπενθύμισαν στους αποφοίτους ότι ανοίγουν τα φτερά τους για νέους ορίζοντες και ότι δεν υπάρχουν όρια για τις επιτυχίες τους.

Στην πρώτη σειρά, απέναντι από την εξέδρα είχαν καθίσει η Δρ. Αμαλία Σπυρέα και ο γιος της Σωτήρης, οι οποίοι παρακολουθούσαν με συγκίνηση την τελετή αναγόρευσης του συζύγου – πατέρα ως επίτιμου Διδάκτωρ του εν λόγω Πανεπιστημίου.

Πρόκειται για έναν τίτλο τιμής για τον Δρ. Σπύρο Σπυρέα που στα τέλη της δεκαετίας του ’90 δίδαξε στη Φαρμακευτική Σχολή. Αν και είχε αποκτήσει το στάτους του μονίμου καθηγητή και είχε στο ενεργητικό του δεκάδες συγγράμματα και αρκετές άδειες ευρεσιτεχνίας, εν τούτοις ο Δρ. Σπυρέας επέλεξε την έρευνα και την φαρμακοβιομηχανία.

Ο Δρ. Σπύρος Σπυρέας ενώ εξέρχεται από την εξέδρα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αρχικά προσελήφθη ως αντιπρόεδρος την φαρμακοβιομηχανίας URL Pharmacy, Inc. με έδρα την Φιλαδέλφειας και ηγήθηκε του Τμήματος Ερευνών και Ανάπτυξης όπου εφηύρε αρκετά γενόσημα φάρμακα μεταξύ των οποίων και το “Felodipine extented release (ER) Tablets) το οποίο για τέσσερα χρόνια παρέμεινε το μοναδικό στην αγορά γενόσημο αντίστοιχο του Plendil της Astra-Zeneca.

Το 2005 ίδρυσε τη δική του φαρμακοβιομηχανία, την «Sigmapharm Laboratories» με έδρα το Μπενσάλεμ της Πενσιλβάνιας και με την πάροδο του χρόνου την κατέστησε μια από τις ανερχόμενες, καθώς αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο οι άδειες που παρέχει το FDA για την παραγωγή γενόσημων φαρμάκων.
Έχει διατελέσει πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στο Τρέντον και με τη δική του υποστήριξη και γενναιοδωρία τέθηκαν τα θεμέλια για τη δημιουργία του πρώτου Ελληνικού Σχολείου στη Νέα Ιερσέη.

Είναι μέλος του συμβουλίου της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης καθώς επίσης και του Τάγματος των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Ο Δρ. Σπυρέας έχει υπηρετήσει πολλούς ομογενειακούς οργανισμούς μεταξύ των οποίων και το Ίδρυμα του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου τόσο με την ιδιότητα του συμβούλου, όσο και του στελέχους.

Στην πρώτη σιερά ο Σωτήρης Σπυρέας και η Δρ. Αμαλία Σπυρέα ενώ παρακολουθούν με έκδηλη τη χαρά την αναγόρευση του Δρ. Σπύρου Σπυρέα ως Διδάκτωρ Επιστημών. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η ομογένεια, η Εκκλησία και άλλοι ομογενειακοί και όχι μόνο φορείς τον έχουν αναγνωρίσει τον ηγετικό του ρόλο και τον έχουν τιμήσει για τη γενναιοδωρία του. Εξ άλλου δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι είχε διατελέσει Μέγας Τελετάρχης της παρέλασης της ομογένειας στη Νέα Υόρκη και στη Φιλαδέλφεια.

Ο Δρ. Σπύρος Σπυρέας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα και μετά την αποφοίτησή του από τη Φαρμακευτική Σχολή Αθηνών ήρθε στην Αμερική για μεταπτυχιακές σπουδές. Έγινε δεκτός στη Φαρμακευτική Σχολή του St. John’s University της Νέας Υόρκης όπου ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές καθώς επίσης και τη διδακτορική διατριβή.

Είναι νυμφευμένος με την παιδίατρο Δρ. Αμαλία, το γένος Κασαπίδη, με την οποία έφεραν στον κόσμο δύο παιδιά, τον Σωτήρη και τη Μαρία.

Στιγμιότυπο από την τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Long Island University στο Barkleys Center του Μπρούκλιν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Ο Δρ. Σπύρος Σπυρέας (δεύτερος, ενώ εξέρχεται από την εξέδρα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι γονείς και τα αδέλφια των αποφοίτων ενώ παρακολουθούν την τελετή αποφοίτησης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την τελετή αποφοίτησης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι απόφοιτοι και οι γονείς στην έδοδο του Barclays Center του Μπρούκλιν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.