ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ Ντε Μπλάσιο απαγόρευσε τις τελετές επάρσεως των σημαιών ξένων χωρών στα πάρκα του δήμου της Νέας Υόρκης συμπεριλαμβανομένων και του Πάρκου του Μπόουλινγκ Γκριν και της Πλατείας Αθηνών στα οποία γίνεται κάθε χρόνο η τελετή έπαρσης της γαλανόλευκης.

Η εφημερίδα «New York Post» αναφέρει ότι η απόφαση ελήφθη πολύ καιρό πριν και έγινε αντιληπτή από τον πρόεδρο του Συλλόγου Bowling Green Association Άρθουρ Πίκολο (Arthur Piccolo), την προηγούμενη εβδομάδα όταν η Υπηρεσία των Παρκών αρνήθηκε τη χορήγηση άδειας για την έπαρση της σημαίας του Μεξικού για το “Cinco de Mayo”.

Οι προσπάθειες των «Αναμνήσεων» για να επικοινωνήσουν τόσο με τον κ. Πίκολο, όσο και με τον Ντίνο Ράλλη, που προ είκοσι τριών ετών πρωτοστάτησε για την προσθήκη του δεύτερου ιστού στο Πάρκο του Μπόουλινγκ Γκριν, δεν καρποφόρησαν μέχρι και ετούτη την ώρα.

Στιγμιότυπα από την πρόσφατη τελετή έπαρσης της σημαίας στο Μπόουλινγκ Γκριν του Μανχάταν.

Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, Δημήτρης Μοιλοχίδης απαντώντας σε ερώτηση των Αναμνήσεων σχετικά με την επικείμενη τελετή έπαρσης της γαλανόλευκης και της σημαίας του Πόντου στον ιστό της Ομοσπονδίας στο Μπόουλινγκ Γκριν επεσήμανε ότι έχουν προ καιρού υποβάλει την αίτηση και ότι έχει ήδη εγκριθεί.

Η τελετή έπαρσης των σημαιών, όπως επεσήμανε ο κ. Μολοχίδης, θα λάβει χώρα το το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαϊου 2019 και ώρα 2.00 μ.μ. Η έπαρση της σημαίας είναι μια από τις πιο σπουδαίες εκδηλώσεις του τριημέρου, αφ ενός μεν διότι τους παρέχει τη δυνατότητα να μιλήσουν για την 100ή επέτειο της Γενοκτονίας σε ένα ευρύτερο κοινό εργαζομένων και τουριστών, αφ ετέρου δε να προβάλλουν τις παραδόσεις του Πόντου.

Η εφημερίδα «New York Post» χαρακτηρίζει την απόφαση του δημάρχου υποκριτική και μεταξύ άλλων υπογραμμίζει και ενώ ο δήμαρχος καλωσορίζει με ανοικτές τις αγκάλες τους παράνομους μετανάστες στη Νέα Υόρκη, απαγορεύει την έπαρση των ξένων σημαιών στα πάρκα του δήμου της Νέας Υόρκης.

Το χορευτικό του Ημρήσιου Σχολείου “Δημήτριος και Γεωργία Καλοειδή” του Μπρούκλιν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Παράλληλα τονίζει ότι ο δεύτερος ιστός στο πάρκο του Μπόουλινγκ Γκριν τοποθετήθηκε με τις δωρεές των ομογενών λίγες ημέρες πριν την 175η επέτειο της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Ο κ. Πίκολο ανέφερε επίσης ότι η τοποθέτηση του ιστού είχε γίνει το 1996 με την άδεια του επιτρόπου της Υπηρεσίας Παρκών Henry Stern και έκτοτε διοργανώνονται είκοσι περίπου τελετές επάρσεως, μεταξύ των οποίων και οι τελετές για την επέτειο της Ελληνικής Επαναστάσεως και για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Η γαλανόλευξη και η αστερόεσσα κυματίζουν υπερήφανα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.