ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Δήμαρχος του Άπερ Ντάρμι Πενσιλβάνιας Τόμι Ν. Μικόζι (Thomas N. Micozzie) τίμησε 90χρονη ομογενή μητέρα, γιαγιά και προγιαγιά Ελένη Παπαδέα ανακηρύσσοντας την 14η Δεκεμβρίου 2019 ως Ημέρα Ελένης Παπαδέα (Helen Papadeas Day).

Πρόκειται για μια από τις ανώτατες τιμές που απονέμει ο Δήμαρχος και έχει ως στόχο να επιβραβεύσει την κοινωνική προσφορά της ομογενούς.

Η διακήρυξη απονεμήθηκε από τον ίδιο τον Δήμαρχο κατά την διάρκεια της γιορτής που διοργάνωσαν τα παιδιά και τα εγγόνια της στο εστιατόριο «The Lamb Tavern» με την παρουσία διακοσίων περίπου συγγενών και φίλων, ενώ μετά την βράβευση ακολούθησε ξεφάντωμα με την ορχήστρα του Τζορτζ Καμινάρη.

Η Ελένη Παπαδέα και με παιδιά της και τα εγγόνια ενώ σβήνουν τα κεράκια της τούρτας των 90ων γενεθλίων.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ζωή και στο έργο της τιμώμενης και τόνισε ότι μετά τον γάμο της με τον Χρήστο Παπαδέα αγόρασαν το δικό τους σπίτι στο Άπερ Ντάρμπι, όπου μεγάλωσαν τα δύο της παιδιά Παναγιώτη (Peter) και Διονύσιο  (Dennis) και τα εγγόνια.

Η τιμώμενη εργάστηκε για 47 συναπτά έτη σε Bell of PA, Bell Atlantic και αφυπηρέτησε από την  Verizon. Όλη της την ζωή υπηρέτησε με πάθος την μεγαλώνυμη κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι, την Φιλόπτωχο Αδελφότητα και το Κατηχητικό Σχολείο, καθώς επίσης και την Ελληνορθόδοξη Νεολαία (GOYA) όπου διετέλεσε για πάρα πολλά χρόνια ως σύμβουλος. .

Η Ελένη Παπαδέα, το γένος Παπαγεωργίου, ανήκει στην δεύτερη γενιά των Ελληνοαμερικανών. Γεννήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 1029 στην Φιλαδέλφεια όπου και μεγάλωσε. Οι αείμνηστοι γονείς της Γιώργος και Διονυσία κατάγονταν από τον Πύργο Ηλείας και έφεραν στον κόσμο πέντε παιδιά, τον π. Νικόλαο Παπατζόρτζ, τον Λούη Παπαγεωργίου, τον Γρηγόρη Πάππα, την Έστερ – Τασία Κοτσιρά και την Ελένη και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

Από αριστερά διακρίνονται οι Ντένης Παπαδέας, Ελένη Παπαδέα, Τομ Μικόζι (δήμαρχος) και Παναγιώτης Παπαδέας.

Το Ιούνιο του 1959 χόρεψε τον Χορό του Ησαΐα με τον Χρήστο Παπαδέα που κατάγονταν από την Καλαμάτα και τήρησαν όσο ελάχιστοι τον όρκο της αιώνιας αγάπης.  

Το ζεύγος έφερε στον κόσμο δύο αγόρια τον Διονύσιο και τον Παναγιώτη, τους δίδαξαν την ελληνική γλώσσα και τους εμφύσησαν με την αγάπη για την ομογένεια και την Ελλάδα. Μεγάλωσαν στους κόλπους της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι και ο Παναγιώτης την διετία 2008-2009 είχε διατελέσει πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ.

Ο Παναγιώτης είναι παντρεμένος με την Σου (Σουλτάνα) το γένος Σιοζοπούλου και έχει έναν γιο, τον Χρήστο που είναι παντρεμένος με την Δέσποινα το γένος Σούρια και μια εγγονή, την Μαρία Αναστασία.

O Δημοσθένης Βασιλείου και η Ελένη Παπαδέα.

Ο Ντένης είναι παντρεμένος με την Καλίν με την οποία έφεραν στον κόσμο δύο παιδιά, τον Ρόμπερτ και την Ελένη.

Η Ελένη Παπαδέα, όπως επεσήμανε ο γιος της χαίρει άκρα υγεία και η αγάπη των παιδιών των εγγονιών και της δισεγγονής κάνουν την διαφορά.

Τα παιδιά, τα εγγόνια και τα ανίψια της Ελένης Παπαδέα σε μια αναμνηστική φωτογραφία.
Η Ελένη Παπαδέα με τον π. Κωνσταντίνο Κουτρούμπα και την πρεσβυτέρα Ευαγγελία.
Η Ελένη Παπαδέα με την κ. Saias και τον αδελφό της.
Η Ελένη Παπαδέα με τον πατέρα και τον αδελφό της νύφης του εγγονού της Χρήστου Παπαδέα.
Η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ Γεωργία Χλέτσου με την μητέρα της Αικατερίνη (Kitty) Χλετσος (Chletcos)(κέντρο) και την Ελένη Παπαδέα.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.