Νίκος Αναστασιάδης: Το DNA του Έλληνα δεν αλλοιώνεται με τις πολιτογραφήσεις

0
Στιγμιότυπο από την ομιλία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο δείπνο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής που παρατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 24 Σεπτεμβρίου 2021 αναφέρθηκε και στο θέμα της συμμετοχής του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του Τουρκικού Κέντρου και το χαρακτήρισε «σφάλμα»

Αν και στο αρχικό πρόγραμμα είχε ανακοινωθεί η παρουσία του Αρχιεπισκόπου στο δείπνο, εν τούτοις ο κ. Ελπιδοφόρος υπάκουσε στο αίτημα των ηγετών της οργάνωσης να μην παραστεί προς αποφυγή επεισοδίων και το εν λόγω δείπνο είναι το πρώτο – τουλάχιστον για τα δεδομένα των δύο τελευταίων ετών που δεν παρέστη ούτε καν εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου.  

Αναφερόμενος στο θέμα που δημιουργήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «τις τελευταίες μέρες βιώσαμε κάποιες στιγμές πικρίας, γιατί δεν μπορεί κανείς επικαλούμενος τον δικό του πόνο να λησμονεί πως και κάποιοι άλλοι έγιναν πρόσφυγες από τους ίδιους που μετέτρεψαν και τη δική του οικογένεια σε πρόσφυγες. Θα έπρεπε να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

«Το λέω με πολύ σεβασμό και πολλή εκτίμηση και δεν θέλω να δημιουργηθεί κανένα μα κανένα πρόβλημα μεταξύ της παροικίας, διότι έχει ρόλο να διαδραματίσει ο προϊστάμενος της Εκκλησίας στην Αμερική. Θα πρέπει απλούστατα να συνειδητοποιήσουμε κάποια ώρα ότι ανεξάρτητα της υπηκοότητας, αυτό που στο DNA μας υπάρχει και δεν αλλοιώνεται με τις πολιτογραφήσεις είναι το DNA του Έλληνα.

Θέλω να σας βεβαιώσω πως παρά την πικρία που προκλήθηκε και θέλοντας να νιώθω πως είμαστε όλοι ενωμένοι θα πρέπει να διαγράψουμε το τι συνέβη, η σημείωση ετέθη, το σφάλμα, θέλω να πιστεύω, ότι αναγνωρίστηκε και αύριο και δια ζώσης θα διαβιβάσω στον σεβασμιότατο την πικρία που έχει προκληθεί και την απογοήτευση που έχει προκαλέσει».

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.