“Νέα εποχή” στην Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Ελληνισμού Μόντρεαλ

0
Ο Δρ. Γεώργιος Τσούκας, πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Δρ. Γεώργιος Τσούκας στη Φωνή της Ελλάδας και στην εκπομπή “Πρόσκληση σε γεύμα” με την Ελένη Καραλή λίγους μήνες μετά την εκλογή του στην προεδρία της Ελληνική Κοινότητας Μείζονος Ελληνισμού Μόντρεαλ, όπου μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως ο Καναδάς σκοπεύει να αναγνωρίσει επίσημα το Μάρτιο ως μήνα Ελληνισμού.

Ο καθηγητής Γεώργιος Τσούκας εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη του για την τραγωδία στα Τέμπη η οποία στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες νέους. «Η απώλεια της ζωής για λόγους που δεν εξηγούνται είναι ακόμα πιο οδυνηρή. Θρηνούμε την απώλεια της ζωής τόσων νέων ανθρώπων, οι σκέψεις μας είναι κοντά σας παρότι ο Καναδάς είναι μακριά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Ελληνισμού Μόντρεαλ είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με αποστολή τη διατήρηση και προαγωγή του Ελληνισμού, της ελληνικής γλώσσας και της ελληνορθόδοξης πίστης. Ο Δρ. Τσούκας φιλοδοξεί να «αναγεννήσει» την ΕΚΜΜ εξού και το όνομα του συνδυασμού με τον οποίο εκλέχθηκε παμψηφεί ήταν «Αναγέννηση».  Ήδη στους πρώτους μήνες της θητείας του έγινε άνοιγμα στη νεολαία και πολλά είναι τα νέα μέλη της Κοινότητας. Μάλιστα για πρώτη φορά διοργανώνεται προς τιμήν του Προέδρου το “President Ballroom”, στις 17 Μαρτίου, το οποίο φιλοδοξεί να συγκεντρώσει ένα υψηλό ποσό ώστε να καλυφθούν κάποιες ανάγκες της Κοινότητας.

Ο Δρ. Τσούκας προσκάλεσε όλους όσοι ενδιαφέρονται να συνδράμουν με τις δωρεές τους στην ανέγερση του νέου Πνευματικού Κέντρου της Κοινότητας το οποίο φιλοδοξεί να γίνει φάρος του πολιτισμού για το Μόντρεαλ. Ένας ακόμα στόχος του ως Πρόεδρος είναι η αύξηση των μαθητών, η ανεύρεση χώρου για να στεγαστεί το Γυμνάσιο και η ανέγερση ενός Γηροκομείου. Οι ανάγκες της Κοινότητας είναι πάρα πολλές, εκτός από τους διακεκριμένους Έλληνες υπάρχουν και οι Έλληνες που έχουν ανάγκη στήριξης και βοήθειας μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών της Κοινότητας.

Η γνώση της ελληνικής γλώσσας, η οποία πιστοποιείται μέσω του Προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας “Ελληνομάθεια” προσδίδει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους Έλληνες έναντι των άλλων φοιτητών και αποτελεί μεγάλο διαβατήριο για ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Δρ. Τσούκας είναι μια πολυσχιδής προσωπικότητα. Είναι καθηγητής Ιατρικής και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο McGill, κάνει διαλέξεις σε όλο τον κόσμο και συνάμα ασχολείται με τη ζωγραφική κάνοντας εκθέσεις. Στο ερώτημα πως ασχολήθηκε με δύο τόσο διαφορετικά αντικείμενα μεταξύ τους, απάντησε πως προσπάθησε να συνδυάσει τη φιλοσοφία ζωής της μητέρας του η οποία ήταν οπαδός του Πλάτωνα και του πατέρα του που ήταν οπαδός του Ηράκλειτου. “Η μητέρα μου μου εμφύσησε την ιδέα της ομορφιάς της ζωής και της γοητείας της φύσης. Με αυτό φρόντισα να ξεπερνώ τις λύπες, να ξεπερνώ τις απογοητεύσεις, μου έδινε μεγάλο κουράγιο. Ενώ ο πατέρας μου μου είχε εμφυτέψει την ιδέα για την επιστήμη, αφού οι επιστήμες είναι η αλήθεια.”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Ήμουν πολύ τυχερός γιατί είχα καταπληκτικούς γονείς και παππούδες. Η συμβουλή τους ήταν να έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου”, είπε χαρακτηριστικά. Παρότι στο ταξίδι της ζωής του αντιμετώπισε πολλές καταιγίδες και δύσκολα εμπόδια προσπάθησε να μείνει ειλικρινής στον εαυτό του και τους συνανθρώπους του. Έχει δώσει πολλές μάχες ιδεών, είχε πάντα μια μανιώδη αγάπη για την αλήθεια και θεωρεί πως μια ανώτερη δύναμη πάντα ήταν δίπλα του. “Είναι πρόκληση το πως θα φτάσεις στο ωραίο. Φτάνοντας στο ωραίο βρίσκεις την αλήθεια“, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δρ. Τσούκας.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:https://www.ertnews.gr/omogeneia/nea-epoxi-stin-elliniki-koinotita-meizonos-ellinismou-montreal/

Πηγή: https://www.ertnews.gr/

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.