ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης σε συνεργασία με το Κοινωνικό Παράρτημα του Συλλόγου των Αθηναίων το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020, πραγματοποίησαν μία επί πλέον διανομή τροφίμων στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Εθελοντικής Συμπαράστασης ΑΜΚΕ και του Hellenic Relief Foundation στην Αθήνα. 

Συνολικά δόθηκαν περίπου 350 πακέτα τροφίμων τα οποία περιείχαν βασικά είδη διατροφής και προϊόντα μακράς διαρκείας (ζυμαρικά, όσπρια, αλεύρι κ.α.) γάλα, γιαούρτι, αναψυκτικά, κοτόπουλο και κιμά. Επιπλέον δόθηκαν φρούτα (μπανάνες, μήλα, πορτοκάλια, ακτινίδια.), λαχανικά, πατάτες, ντομάτες καθώς και γλυκίσματα.

Η διανομή πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση της κας Μαρίας Σιούρδη υπεύθυνη της ΕΛΕΘΣΥ, με τη βοήθεια των εθελοντριών Έφης Ζιάκα, Σούλας Μπέλλη, Ειρήνη Ξακουστή, Αντωνίας Παντουβάκη, Μάρια Τριανταφύλλου. Παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Β Λαϊκής Αγοράς Αθηνών κ. Δ. Μουλιάτος, ο οποίος φρόντισε για τα φρούτα και τα λαχανικά που διανεμήθηκαν, ο κ. Σ. Μελάς Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών.

Ενας παππούς με την εγγόνή του Φωτογραφία: Ιδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης.

Υποστηρικτές σε αυτή τη διανομή η Β Λαϊκή Αγορά Αθηνών, ο Όμιλος Ν. Κωνσταντόπουλου, η Τράπεζα Τροφίμων, η Arla Foods, οι Μύλοι Λούλη, η Αγροβίμ.

Παράλληλα με τη διανομή οι ωφελούμενοι είχαν τη δυνατότητα να διαλέξουν και να λάβουν ενδύματα και υποδήματα προσφορά εταιρειών αλλά και φυσικών προσώπων.

Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης

Το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης, όπως έχουν έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ιδρύθηκε το 2012 με στόχο την παροχή βοήθειας στους δεινοπαθούντες της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης στη γενέτειρα και κατάφερε να δώσει το έναυσμα της προσφοράς σε χιλιάδες ομογενείς σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ.

Στιγμιότυπο από την διανομή τροφίμων. Φωτογραφία: Ιδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης.

Μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί περίπου $650,000 δολάρια με τα οποία έχουν αγορασθεί και  διανεμηθεί τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης καθώς και κοινωνικές υπηρεσίες που ξεπερνούν σε αξία το ένα εκατομμύριο δολάρια καθώς εταιρείες στην Ελλάδα ενισχύουν τις διανομές με προϊόντα και ιατροί και κοινωνικοί λειτουργοί προσφέρουν εθελοντικά πολύτιμες υπηρεσίες υποστήριξης.

Τα έξοδα του ιδρύματος στην Νέα Υόρκη καλύπτονται από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ενώ τα έξοδα διανομής στην Ελλάδα καλύπτονται κυρίως από χορηγία του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. 

Το εν λόγω Ίδρυμα είναι ένα από τους ελάχιστους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, που κάθε δολάριο που προσφέρουν οι ομογενείς διατίθεται αποκλειστικά και μόνο για την παροχή βοήθειας στους δεινοπαθούντες της γενέτειρας.

Για περισσότερες πληροφορίες κάνετε κλικ στο:  www.hellenicrelief.org

Φωτογραφία: Ιδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης.
Στιγμιότυπο από την διανομή ρούχων. Φωτογραφία: Ιδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης.
Τα τρόφιμα τα οποία εμπεριείχαν τα πακέτα τροφίμων. Φωτογραφία: Ιδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης.
Στιγιμότυπο από τη διανομή τροφίμων. Φωτογραφία: Ιδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.