«Να μας εμπνέει το άσβεστο φως του Όχι» λένε οι ηγέτες των εκπαιδευτικών στις δύο πλευρές του Ατλαντικού

0
60

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, Στέλλα Κοκόλη και η αντιπρόεδρος και συνάμα υπεύθυνη τμήματος εκπαίδευσης της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας Ελένη Ντόμπρα μέσω των μηνυμάτων για την 80ή επέτειο του ΟΧΙ και του Έπους του ’40 καλούν τους εκπαιδευτικούς ανά την οικουμένη να εμπνευστούν από το ανέσπερο φως του ελληνικού πολιτισμού και τους αγώνες των Ελλήνων για την ελευθερία και να διαιωνίσουν και μεταλαμπαδεύσουν την ελληνική γλώσσα,  τον πολιτισμό και τις ελληνοχριστιανικές αξίες στις νεότερες γενιές των αποδήμων.

Αν και τα μηνύματά τους διαφέρουν ως προς την φρασεολογία, εν τούτοις έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά και αποτελούν εγγύηση για την δημιουργία παγκοσμίου φορέα εκπαιδευτικών. Πρόκειται για μια ιδέα και συνάμα πρόταση που τέθηκε επί τάπητος στις τρεις παγκόσμιες τηλεδιασκέψεις που, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», διοργάνωσε με επιτυχία η Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής και η οποία έχει εισέλθει στα πρώτα στάδια υλοποίησής της.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο του μηνύματος της προέδρου της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Στέλλας Κοκόλη: Φίλτατοι και Απανταχού Συνάδελφοι και Έλληνες σε ξένες πατρίδες που συναντιόμαστε μέσω της τεχνολογίας, όλοι μαζί κάτω από ένα φως λαμπερό, το φως του πολιτισμού που είναι η Ελλάδα μας, χρόνια πολλά για τη μεγάλη εθνική μας εορτή, την 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ που μεταλαμπαδεύει την ορμή, τον ασίγαστο αγώνα των Ελλήνων για ελευθερία και διαιώνιση των πολιτισμικών αξιών της ΕΛΛΑΔΑΣ μας σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης!

Όσο μακριά και αν είμαστε ο ένας από τον άλλο, νιώθουμε κοντά μεταξύ μας και σαν ένας μεγάλος γίγαντας πολεμάμε μπροστά στη λαίλαπα της αφομοίωσης για να κρατήσουμε, να διαφυλάξουμε, να διαιωνίσουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε σε Έλληνες και ξένους παντού σε όλο τον κόσμο αυτό που λέγεται Ελληνική Γλώσσα, Ελληνικός Πολιτισμός, Πολιτισμική Παρακαταθήκη, Ελληνοχριστιανικές Αξίες, αυτό που είναι ένα και μοναδικό, η δόξα της ασύγκριτης πατρίδας μας που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ!

Σε όλους τους παλαίμαχους αφοσιωμένους εκπαιδευτικούς που με αυταπάρνηση αγωνίζονται για τη διατήρηση και διαιώνιση όλων των Ελληνικών ιδεωδών, εύχομαι υγεία, επιτυχία και ανώτερα βήματα μπροστά τους για το γενικό καλό όλης της ανθρωπότητας!

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!

Με πατριωτικούς και συναδελφικούς χαιρετισμούς, Στέλλα Κοκόλη, πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής

Το πλήρες κείμενο του μηνύματος της Ελένης Ντόμπρα έχει ως εξής: Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες!

Από το βάθος της καρδιάς μου σας εύχομαι Χρόνια Πολλά για την 28η Οκτωβρίου. Για αυτή τη μεγάλη και σημαντικότατη για όλους μας ημέρα, που στην Ιστορία του ελληνικού λαού είναι  ημέρα μνήμης και τιμής της Εθνικής Επετείου του «ΟΧΙ»!

Αυτή η εθνική εορτή συνδέεται άρρηκτα με τη λαμπρή γενιά των νικητών που δίνοντας χωρίς κανένα δισταγμό ότι πολυτιμότερο είχαν, την ίδια την ζωή τους, έσωσαν την Ελλάδα από τον φασισμό και υπερασπίστηκαν ηρωικά την ανεξαρτησία της Πατρίδας.

Τα δύσκολα εκείνα χρόνια μας δημιουργούν ποικίλα συναισθήματα: αφενός μεν απεριόριστη υπερηφάνεια για τον αδάμαστο ελληνικό λαό, για τον ηρωισμό, το θάρρος και  το ήθος που έδειξε και αφετέρου απέραντη θλίψη για τα χιλιάδες θύματα, τις χαμένες ζωές, τα ανεκπλήρωτα όνειρα.

Το πιο σημαντικό πράγμα που θέλω να ευχηθώ αυτήν την ημέρα είναι αυτό για το οποίο αγωνίστηκαν οι παππούδες μας – ειρήνη στους λαούς, ελευθερία, Δημοκρατία και ποτέ πια φασιστικά καθεστώτα!

Αφήστε τη νίκη να σας συνοδεύει παντού και πάντα! Το άσβεστο φως του «ΟΧΙ» ας  μας εμπνέει πάντοτε φιλειρηνικά αισθήματα για ένα ευτυχισμένο παρόν και  μέλλον!  Η φλόγα της ψυχής με την οποία πάλεψαν οι πρόγονοί μας ας μας οδηγεί και ας μείνει αναμμένη πάντα μέσα μας για να φωτίζει τις ελληνικές πνευματικές αξίες, την ελληνική παιδεία και τον ελληνικό πολιτισμό. Χρόνια πολλά.  Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!

Με φιλικούς χαιρετισμούς, Ελένη Ντόμπρα

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.