Ν. Αναστασιάδης: Δεν θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχα οι επιτήδειοι που εκμεταλλεύτηκαν τα κενά, του Προγράμματος Επενδύσεων

0
20
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Φωτογραφία: ΑΠΕ.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (ΑΠΕ – ΜΠΕ) Δεν θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχα οι επιτήδειοι που εκμεταλλεύτηκαν τα κενά, τις ελλείψεις και τις αδυναμίες του Προγράμματος Επενδύσεων, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Αναστασιάδης, κληθείς να αναφερθεί στις πληροφορίες περί ανασχηματισμού της κυβέρνησης είπε ότι «έχω πει και το βράδυ των εκλογών ότι ευθύς μετά την εκλογή του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, θεωρώ καθήκον να καλέσω τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο μιας ευρύτερα αποδεκτής κυβέρνησης, έτσι ώστε στόχος να είναι όχι ο διαμοιρασμός εξουσίας και οφικίων, αλλά να δούμε πώς μπορεί συνεργαζόμενοι να βρούμε συγκλίσεις ώστε με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας να πετύχουμε στόχους που αφορούν τους νέους, την Κύπρο τού αύριο, τη νέα γενιά».

Ερωτηθείς σε ποια υπουργεία θα υπάρξουν νέα πρόσωπα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: «Όταν και εφόσον θα αποφασίσω, θα το ανακοινώσω».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι -με βάση δημόσιες τοποθετήσεις- τα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν φαίνονται διατεθειμένα να συμβάλλουν σε μία διευρυμένη κυβέρνηση, σημείωσε είπε ότι «o στόχος δεν είναι να συμμετέχουν κομματικά στελέχη από τις όποιες παρατάξεις. Ο στόχος είναι η δημιουργία μίας ευρύτερα αποδεκτής κυβερνήσεως».

Σε άλλη παρατήρηση δημοσιογράφου πως με βάση το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τις Πολιτογραφήσεις υπάρχουν ευθύνες και στα υπουργικά συμβούλια, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε: «Αυτό που θέλω να πω είναι ότι με ιδιαίτερη προσοχή θα διεξέλθουμε του πορίσματος. Έγινε μία, και με βάση το ενδιάμεσο πόρισμα, τις διαπιστώσεις του Γενικού Ελεγκτή, των πολιτικών κομμάτων, μία εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη και καλά δομημένη έκθεση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπήρχαν κενά, υπήρχαν αδυναμίες, υπήρξαν παρανομίες, υπάρχουν και πειθαρχικές και ποινικές και άλλες ευθύνες, όπως βεβαίως και πολιτικές. Για αυτό και χθες είπα ότι, αφού μελετήσουμε το πόρισμα με προσοχή, δεν θα διστάσω να αναλάβω πολιτικές ευθύνες που αναλογούν στην παρούσα κυβέρνηση. Ήταν μία διαχρονική, δυστυχώς, αδυναμία των εκάστοτε κυβερνήσεων να δουν με προσοχή τα κενά, τις ελλείψεις και τις αδυναμίες τις οποίες εκμεταλλεύτηκαν επιτήδειοι και οι οποίοι δεν θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχα».

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.