ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.  Μουγκός, μόνος, θλιμμένος και εγκαταλελειμμένος έμοιαζε το μεσημέρι της Κυριακής, 5 Απριλίου 2020, ο «Μαινόμενος Ταύρος» (Charging Bull) στο πάρκο του Μπόουλινγκ Γκριν του Μανχάταν όπου η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης έχει δωρίσει τον ιστό στον οποίο τις τρεις περίπου τελευταίες δεκαετίες το μεσημέρι της Παρασκευής πριν την παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου λαμβάνει χώρα η τελετή έπαρσης της γαλανόλευκης.

Πρόκειται για τον ίδιο χώρο και ιστό στον οποίο ανήμερα της επετείου της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, στις 17 Μαϊου 2020 – εάν η ζωή επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς – θα υψώσουμε την γαλανόλευκη και τη σημαία του Πόντου.

Ο «Μαινόμενος Ταύρος» ακόμη και τις ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11 Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου, δεν τρόμαξε, δεν έμεινε μόνος, διότι είχε παρέα τις χιλιάδες των εργαζομένων στην Γουόλ Στριτ και τις χιλιάδες των τουριστών που επισκέπτονταν την περιοχή, το Άγαλμα της Ελευθερίας καθώς επίσης και το Νησί των Ονείρων και των Δακρύων, όπως είθισται να αποκαλούμε το νησάκι στο οποίο έφταναν κατά εκατοντάδες οι πρωτοπόροι Έλληνες και όχι μόνο μετανάστες.

Μόνος, μογκός και θλιμμένος και ο μαινόμενος ταύρος στο πάρκο του Μπούουλινγκ Γκριν του Μανχάταν. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ίρις Πλιθάκη – Παπαγερμανού.

Και το Μπάτερι Παρκ ήταν αδειανό. Τα αγάλματα και τα έργα τέχνης έμοιαζαν θλιμμένα.

Η κίνηση στους δρόμους του Μανχάταν ήταν ανύπαρκτη και καθιστούσε ακόμη πιο στενάχωρη και καταθλιπτική την κατάσταση.

Το Λίνκολν Σέντερ, το οποίο μέχρι πρότινος βούιζε από τους πλανόδιους μουσικούς μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες ήταν έρημο. Την θέση των καντίνων και των μπάγκων των πλανόδιων μικροπωλητών την έχουν λάβει τα οχήματα της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

Παρόμοια ήταν η κατάσταση και στους πέντε δήμους της Νέας Υόρκης λόγω των περιοριστικών μέτρων για την προστασία του πληθυσμού από τον κορωνοϊό.

Η καταθλιπτική κατάσταση του Μανχάταν, του Μπρούκλιν, του Κουίνς, του Στάτεν Αϊλαντ και του Μπρονξ επηρεάζει την γενικότερη ψυχολογική κατάσταση των κατοίκων συμπεριλαμβανομένων και των ομογενών που έχουν κλειστεί στα σπίτια τους και προσπαθούν να ενημερωθούν για τα τεκταινόμενα γύρω τους από την τηλεόραση, το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μόνο τα αγάλματα έμειναν στο μέχρι πρότινος πολύβουο Μπάτερι Παρκ του Μανχάτα. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ίρις Πλιθάκη – Παπαγερμανού.
Σας αστροναύτες έχουν ντυθεί αρκετοί εργαζόμενοι οι οποίοι ασχολούνται με τις απολυμάνσεις στο Μανχάτα. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ίρις Πλιθάκη – Παπαγερμανού.
Έρημη πόλη έμοιαζε το Μανχάταν το μεσημέρι της Κυριακής. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ίρις Πλιθάκη – Παπαγερμανού.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.